Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Internet, Noticies
Una petita victoria per als defensors de la privacitat

Microsoft s’autoimposa un límit de 6 mesos per conservar les dades dels usuaris

La mesura trigarà encara a implantar-se entre 12 i 18 mesos
By , on 31 de gener de 2010
El cercador de Microsoft no triomfa al mercat. Guanyarà audiència amb aquest moviment?

El cercador de Microsoft no triomfa al mercat. Guanyarà audiència amb aquest moviment?

Aquells qui defensen la privacitat dels internautes han obtingut una petita victòria (pírrica al cap i a la fi en aquests moments) després de què Microsoft anunciés que reduirà dràsticament el temps que reté les dades dels usuaris dels seus serveis en línia. Dels divuit mesos actuals, aquest període passarà a ser de sis i, màxim, dotze mesos depenent del tipus de dades.

Quan emprem serveis en línia com ara Bing, Hotmail o Messenger, a Microsoft li arriben una sèrie de dades com són la nostra IP i, mercès a les cookies*, altres dades sobre la nostra màquina. Segons assegura la companyia, aquesta informació no s’associa a la persona en concret que l’ha generat (de fet, es “desassocia”), però és necessari mantenir-la per motius de millora del servei.

A les companyies que treballen amb publicitat en línia (Google, Yahoo! i la mateixa Microsoft entre d’altres) els convé disposar d’aquesta informació per a fer estudis de mercat, previsió de vendes i la mateixa captació dels clients, ja que els permet conèixer les preferències dels usuaris, què és el que busquen per Internet i, fins i tot, les preferències per països, el que els va com anell al dit per segmentar el mercat.


Fins ara, la longevitat d’aquestes dades en els servidors de Microsoft se n’anava cap als divuit mesos, una xifra que es veurà dràsticament reduïda. Les adreces IP seran eliminades al cap de sis mesos, i les cookies trigaran uns altres sis, segons es desprèn de l’anunci de la multinacional de Redmond.

La mateixa Microsoft ha dit que el procés d’adaptació dels seus servidors per a aquest canvi trigarà sobre un any i mig, cosa que m’ha sorprès bastant, no veig que hagi de ser un procés realment tan complexe, malgrat que també aquí poden entrar-hi polítiques sobre les dades que tenen actualment enmagatzemades.

A més dels motius comercials, aquestes dades queden enregistrades per motius polítics; el govern dels Estats Units ha fet d’aquesta salvaguarda un cavall de batalla contra el terrorisme islamista, però segons moltes veus, això tan sols és una excusa per controlar més la seva població… i la de la resta del món.

Enfront del govern nord-americà s’hi troba la Unió Europea, més liberal en aquest sentit. De fet, si Microsoft ha reduït el temps pel qual emmagatzema les dades, ha estat -almenys segons el motiu oficial- per una petició que el govern del vell continent va llançar a l’estiu, i en la que instava a les empreses que disposen de motors de recerca a disminuir aquest temps de retenció de les dades de navegació dels seus usuaris a sis mesos.

* petits fitxers de text que les pàgines web poden desar al nostre ordinador

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Microsoft s’autoimposa un límit de 6 mesos per conservar les dades dels usuaris”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio