Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Internet, Seguretat
A partir d'ara permetrà controlar des de quins dispositius es produeix un login

Milloren la seguretat de Facebook però sense abordar el problema de fons: la privacitat

Amb aquestes mesures poc podrà alleujar la pressió a la que poc a poc s'està veient sotmesa la xarxa social
By , on 28 de maig de 2010

La privacitat, sempre a debat

Sentint la pressió de les autoritats reguladores del mercat i, fins i tot, les judicials d’alguns països (Estats Units, Unió Europea), la xarxa social més popular dels nostres temps ha posat mesures per millorar la seguretat dels seus usuaris, un dels aspectes més criticats d’aquest servei en línia, però al meu parer tan sols han estat canvis cosmètics que no aborden el problema de fons realment important en aquest cas, i que més que la seguretat és la privacitat.

El primer d’aquests canvis és la introducció d’un sistema d’avisos de logins que controla des d’on accedim al nostre compte de Facebook i ens informa quan el nostre usuari ho faci des d’un dispositiu que no està a la llista dels habituals. Normalment, tots els usuaris ens connectem als serveis en línia des d’uns quants dispositius determinats: el nostre ordinador de casa, el portàtil, el de la feina, el telèfon mòbil,… poques vegades ens connectem des de casa d’un amic o des d’un cibercafè. Però, si rebem un avís mitjançant el nou sistema, que algú està accedint al nostre compte des d’un dispositiu que no és l’habitual (i més si no som nosaltres qui hi estem accedint), podem sospitar que estem sent víctimes d’un robatori de personalitat.

Per accedir a la configuració d’aquesta opció hem d’entrar al nostre compte de Facebook i llavors anar a les opcions de configuració del compte (menú de la part superior dreta, opció configuració del compte). Aquí haurem de desplegar l’opció Seguretat del compte, que ens preguntarà si volem rebre avisos cada vegada que algú es connecti al nostre compte des d’un nou dispositiu, sigui mòbil o de sobretaula. Aquesta notificació es podrà dur a terme mitjançant correu electrònic o missatge de text (SMS) al nostre mòbil.

L’altra mesura presa des de la direcció de Facebook per evitar el llatrocini dels comptes dels usuaris també està lligada a la primera, i consisteix en demanar a la persona que entra a un compte des d’un dispositiu desconegut que respongui a una pregunta de seguretat addicional. Aquesta pregunta pot consistir en identificar la fotografia d’un contacte, donar una data de naixement, o quelcom que li hàgim programat a priori, però en qualsevol cas ha de ser quelcom molt fàcil per a nosaltres al mateix temps que difícil per a la persona que intenta accedir a les nostres dades.

Totes aquestes opcions venen, a priori, desactivades, i haurem de ser nosaltres mateixos qui com a usuaris les activem i configurem correctament.

Sincerament, veig que amb això s’hi guanya una mica però no pas gaire, ja que el problema gros que té Facebook no és tan el de la seguretat com si el de la privacitat, que és precisament pel que està essent investigada Facebook.

Ara, si voleu una opinió personal encara que sigui a risc de semblar un xic “pedestre”, jo sempre dic que si no vols que alguna cosa arribi a males mans a través d’Internet… no la posis a la Xarxa. Perquè alguns es queixen dels problemes de privacitat o de seguretat derivats de que qui no podia veure les fotos de la darrera “farra” amb els amics, la disbauxa total del dissabte passat, les va veure. Doncs bé, si no les haguéssiu posat, ara no n’estaríem parlant, és el que jo diria. En el meu perfil, per exemple, només hi veureu fotografies de viatges i alguna coseta més, però res que pugui ser comprometedor d’alguna manera.

Les fotos comprometedores, i sentint-ho molt per vosaltres, les tinc a casa guardades sota pany i forrellat ;-)

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Milloren la seguretat de Facebook però sense abordar el problema de fons: la privacitat”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio