Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Internet
Una tipografia concentra les ires de molts internautes

Mort a la Comic Sans!

La darrera de las campanyes online en contra és 'Comic Sans Criminal'
By , on 30 de març de 2011

Un tipus de lletra pot ser odiat? doncs si!

Pot ser que un tipus de lletra concentri tot l’odi i la mala llet que és capaç de tenir una o vàries persones? Si aquesta pregunta la poguessin realitzar a la tipografia Comic Sans (i dic poguessin perquè, fins a on jo sé, aquest tipus de lletra no s’ha encarnat en cap persona) la resposta seria un indubtable si i, més concretament, us diria que les ires s’han concentrat sobre ella mateixa. I això perquè?

Abans de respondre a aquesta pregunta, coneguem “l’afectada”. La Comic Sans és un tipus de lletra de les anomenades sans-serif, que vol dir que no té les ratlletes de terminació a les arestes, si no que aquestes acaben tal qual. A partir d’aquí, el terme sans-serif s’abreuja simplement com a sans, i la versió còmic és la que busca mimetitzar com escrivien els vells dibuixants de còmics els diàlegs que sortien en els globus de les seves vinyetes.

La moderna Comic Sans es va crear a mitjans de la dècada dels 90 per a la seva inclusió en el Windows de Microsoft i el seu ús per a finalitats no gaire serioses. No obstant, és una grafia agradable a la vista, divertida i informal que ha acabat fent acte de presència a tot arreu, i de la qual alguns dissenyadors gràfics n’han acabat renegant per l’ús i abús que se n’ha fet.

És el cas d’aquells qui van encetar una campanya que amb l’explícit nom de “ban Comic Sans” (banegeu la Comic Sans) l’objectiu de la qual era conscienciar d’una manera divertida sobre l’ús correcte d’aquesta tipografia i, per extensió, del correcte ús de qualsevol tipus de lletra. Aquesta gent ha sortit fins i tot a televisió ensenyant la seva campanya.

Un text escrit en Comic Sans sembla haver sortit del puny i lletra d’un nen petit, pel què utilitzat per a avisos molt seriosos com “material inflamable”, “no passeu” o “compte amb el gos”, els lleva rellevància com a missatges transcendents.

Més enllà han anat els impulsors de la campanya Comic Sans Criminal, que han muntat directament un lloc on “denunciar” de manera anònima aquells qui abusen de l’ús d’aquesta tipografia… oferint-se al seu temps com ajuda per a esmenar aquesta conducta “poc adequada” informant sobre els usos correctes de la font.

Aquest col·lectiu també ens ofereix alternatives a l’ús d’aquesta lletra en forma d’altres tipografies menys estridents o fins i tot més amb l’efecte de que les utilitzem per a tasques molt concretes i en fem servir altres de més serioses per a les utilitats que s’escauen a aquestes.

Un fet curiós això de l’odi contra la Comic Sans que no treu que el seu ús continuï avui tan estès com sempre, i que encara es vegi en rètols a hospitals, quarters policials, dependències governamentals i despatxos professionals.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Mort a la Comic Sans!”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio