Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet
El servei Livestream permet no només emetre vídeo en viu, sinó també programar vídeos gravats prèviament

Muntant el nostre canal de televisió a Internet

Livestream disposa d'una opció gratuïta limitada i d'altres de pagament, malgrat que aquestes pugen força de preu
By , on 26 de juny de 2010

El centre de producció Livestream Studio, eina online basada en Flash. Foto: Guillem Alsina

D’ençà que YouTube va irrompre a les nostres vides, han passat dues coses: la primera és que qui més qui menys, s’ha volgut crear el seu propi canal de televisió online i, la segona -conseqüència al seu torn de la primera-, és que el concepte “canal de televisió” s’ha tornat més laxe, deixant de banda l’antiga idea d’emissió d’unes quantes hores resultat del treball d’un equip de persones amb un material caríssim i en unes instal·lacions (estudis) dedicats exclusivament a això, per passar a ser quelcom més personal. Ara, qualsevol persona amb una càmera a la mà pot ser un canal de televisió en si mateixa.

I per muntar tele-Guillem (o tele-Jaume, o tele-Carme, o tele-companys-de-festes-del-dissabte), un servei que us recomano per començar és Livestream. Només ens caldrà donar-nos d’alta amb un compte gratuït o de pagament (que puja força de preu) per començar a emetre. Entre les diferències que podem trobar entre ambdós hi ha la capacitat del compte de pagament o Premium d’emetre en alta definició, i la limitació del compte gratuït a 50 televidents simultàniament, però per començar-hi a remenar i, sobretot, si no ens hi hem de guanyar la vida, ja ens va bé amb la versió gratuïta.

En el moment del registre haurem d’escollir en primer lloc un nom per al nostre canal i, seguidament, donar-li les nostres dades com ara nom d’usuari i una adreça de correu electrònic. El següent pas consisteix en escollir entre les tres eines que ens proporciona el servei:

  • Webcaster, que ens permet capturar la imatge d’una càmera, ja sigui una webcam instal·lada a l’ordinador o una vídeocàmera DV connectada a la nostra màquina. És una eina basada en el navegador.
  • Procaster, que és l’única eina que cal descarregar i instal·lar, estant disponible en aquests moments només per a Windows. Ens permet gravar en alta definició des de qualsevol font: la webcam, un PowerPoint, l’escriptori, un videojoc,…
  • Studio. L’eina més completa. No cal descarregar ni instal·lar res, però ens permet emetre combinant diferents càmeres com si ens trobéssim en uns estudis de televisió professionals, barrejar vídeos prèviament creats amb imatges en directe, afegir efectes com “cortinetes” i subtítols,… en fi, que ens sentirem tots uns realitzadors amb aquestes eines a la mà. Està basat en Adobe Flash, i necessita una primera configuració en la qual se li indica, per exemple, el nom del canal i se li dona un logotip.

Amb el Studio podrem, a més, crear una parrilla de programació amb vídeos ja gravats i que s’aniran emetent a les hores que li indiquem al canal, pel que podrem tenir un canal de televisió emetent vint-i-quatre hores al dia (amb una programació limitada, això si) sense necessitar d’intervenció humana. A més, també podrem donar d’alta altres persones per a què produeixin i posin en línia continguts.

Pantalla de selecció de les diferents eines que proporciona Livestream per gravar i emetre continguts. Foto: Guillem Alsina

Sobre la programació que podeu emetre poca cosa us puc dir, ja que això és cosa vostra, però sí advertir-vos que Livestream no tolera el pirateig de continguts subjectes a drets d’autor o copyright, pel què si us enganxa amb alguna cosa així, el més probable és que us talli el compte.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Muntant el nostre canal de televisió a Internet”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio