Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Internet, Professional

Necessiteu allotjament per al vostre lloc web? ara ja podeu saber quin és el millor!

Un servei independent permet comparar entre ofertes
By , on 31 de maig de 2009
Així es veu un llistat d'allotjaments (servidors virtuals sobre Linux, en aquest cas) a Hostarting. Imatge: Guillem Alsina

Així es veu un llistat d'allotjaments (servidors virtuals sobre Linux, en aquest cas) a Hostarting.

Hostarting és un nou servei que permet comparar les ofertes de les principals companyies que es dediquen a proporcionar aquest servei a Espanya, d’una forma simple i tenint en compte diverses variables.

Nom de domini, servidor virtual, housing, hosting, virtual dedicat, gigues de transferència, comptes de correu, PHP,… tots aquests i molts altres termes poden provocar fàcilment gran confusió entre els usuaris que vulguin contractar els serveis d’una empresa que ofereixi allotjaments de pàgines web, i més a l’hora de comparar els serveis d’una i altra oferta que els arribi. Per a facilitar aquest procés ha nascut Hostarting, un nou servei que permet la comparació basant-se en les dades de les principals empreses espanyoles a les quals s’hi afegeixen els comentaris d’altres usuaris dels quals se n’ha recollit el feedback, en un servei molt propi de la Web 2.0 .

Aquesta és una creació d’Inventa Internet, responsable entre altres creacions del conegut bloc en castellà Loogic.com, dedicat a tot el que rodeja el món dels negocis, màrqueting i publicitat a Internet.

Entre les empreses que tenen les seves ofertes a Hostarting hi trobem primeres espases com Acens, Arsys.es, Amen, Nominalia o Ferca Network, i d’altres que particularment jo desconeixia més o directament no en tenia noticia, com Línea Gráfica, Servineo, DonDominio.com o Guebs. D’aquestes i moltes altres en podeu consultar els seus diversos plans d’allotjament i ofertes, doncs pel que he vist qualsevol empresa pot apuntar-se a aquest carro; només cal que prepari un fitxer XML (com un RSS) amb les dades de les seves ofertes i productes, i es posi en contacte amb els impulsors d’aquest servei per a què li afegeixin la font de dades a tots els fitxers que fan servir per presentar les ofertes i fer les comparacions.

A partir d’aquí, i a més de poder consultar directament un determinat proveïdor, també podem emprar el sistema de comparacions automàtiques que ens atorga el lloc web. Aquest, que trobarem a la pàgina d’entrada, consta de dues simples passes: en primer lloc cal triar el tipus de servei que volem entre hosting web, servidor virtual o servidor dedicat i, tot seguit, la plataforma sobre la qual volem treballar (GNU/Linux o Microsoft Windows). Un cop entrats aquests dos paràmetres, premem un botó i… voilà! tenim un llistat d’ofertes que podem utilitzar per comparar.

Alguns podran dir que tot plegat és massa senzill, però aquí rau el seu interès: és una eina molt simple que permet a un usuari final o petita empresa fer l’elecció d’un hosting a base de comparar una sèrie d’ofertes amb uns pocs clics de ratolí.

No tot s’acaba en els hostings; també tenim una eina que ens permet comparar entre els preus de contractació de dominis que ofereixen les diverses empreses. Inclou dominis habituals com el .com, .es o .cat o dominis més difícils de trobar com .mobi, .ws, o .tv .

La part més social de la iniciativa permet completar-la amb un bloc en el qual s’hi parla de tot allò relacionat amb servidors, allotjaments o dominis, i un Twitter, en el qual s’hi van publicant les principals novetats relacionades amb el lloc web.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Necessiteu allotjament per al vostre lloc web? ara ja podeu saber quin és el millor!”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio