Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Internet
El motiu és que decauria l'interès en la xarxa social més popular del planeta

No, mai podreu saber qui visita el vostre perfil de Facebook

Compte amb les aplicacions de Facebook que diuen que us poden proporcionar aquesta informació
By , on 16 de agost de 2010

Poder o no poder veure qui visita els perfils, un tema sempre polèmic al Facebook. Imatge: Guillem Alsina

D’ençà de la gran popularització de Facebook, una de les grans preocupacions dels usuaris d’aquesta xarxa social ha estat saber qui visitava el seu perfil. És una funcionalitat que està present en un gran nombre d’altres xarxes socials, tant professionals com personals, però que curiosament no es pot trobar enlloc a Facebook. I, personalment, no crec que s’hi trobi mai.

El motiu és simple, i les noies ho entendreu ràpidament (els nois caldrà que traieu la vostra part femenina durant uns moments i us poseu a la pell d’una dona): us faria gaire gràcia saber que els vostres ex i una miríada del que podrien ser catalogats com a pervertits de tota mena estan mirant el que publiqueu a Facebook? i oi que si ho sabéssiu, sospesaríeu seriosament la possibilitat d’abandonar la xarxa?

Ara capgirem l’exercici (noies, traieu la vostra part masculina): a quants nois els faria gràcia que les noies a les qui els miren les fotos, llegeixen el seu mur i repassen de tant en tant les seves amistats, sabessin de la seva activitat. Tot i que m’atreveixo a dir que és quelcom comú, la majoria dels qui ho fan no ho confessen, i és una activitat que pot anar des de la innocent curiositat fins al perillós i real assetjament.

Sense aquest anonimat en les accions de tots els qui participen en la xarxa social més gran del món (500 milions d’usuaris i ja caminant cap als 600), l’activitat en les seves pàgines davallaria notablement, quelcom que no li interessa a la mateixa Facebook; quanta menys activitat, menor nombre d’usuaris interessats, i això equival a menys ingressos.

A Facebook no li interessa en absolut que uns ens puguem controlar als altres, ja que el desconeixement genera felicitat (com se sol dir en castellà, ojos que no ven, corazón que no siente) i un usuari feliç sempre consumeix més, ja sigui directament o indirectament fent créixer el nombre de pàgines vistes (un altre factor important!) i amb això el valor de l’empresa.

Compte amb les falses solucions que afirmen poder dir-vos qui ha mirat el vostre perfil

Ja ho hem comentat algun cop amb anterioritat, però sempre és bo insistir-hi: cap, absolutament CAP de les aplicacions de Facebook que afirmen poder-vos dir qui ha visitat el vostre perfil és fiable. Més que res perquè és una funcionalitat que la direcció tècnica de la xarxa social no proporciona, a la direcció comercial no li interessa que s’arribi a aconseguir, i les API’s que faci servir si té èxit de ben segur que seran canviades en poc temps.

El mínim que ens podem trobar amb una d’aquestes aplicacions que afirma identificar els usuaris que entren al nostre perfil és que, simplement, no funcioni. Però el màxim és que sigui alguna mena de malware que comprometi les nostres dades personals o ens robi el compte de Facebook per extorquir-nos d’alguna manera o fer-lo servir amb tècniques d’enginyeria social.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “No, mai podreu saber qui visita el vostre perfil de Facebook”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio