Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Internet
Als actes públics, en el dia a dia, les empreses, els particulars... una reflexió sobre l'ús de les noves tecnologies

No trobeu que es twiteja massa?

L'autor qüestiona si de veritat estem per al que hem d'estar o bé si en fem un gra massa de l'ús de Twitter
By , on 25 de març de 2010

Aquells de vosaltres que ara en teniu uns trenta i tants o quaranta i pocs segurament deveu recordar uns temps en els que l’escola era més dura que ara (però menys de quan van estudiar els nostres pares i avis!) i no et podies distreure que el professor ja et cridava l’atenció; “estàs per al que has d’estar?” t’increpava mentre els teus companys de classe es burlaven de tu per haver estat pescat “in fraganti” (on és ara l’amistat que es demostra al pati? ;-)

La moderna distracció de l’era de les comunicacions és el Twitter. No a les escoles, almenys mentre no ens arribin els portàtils promesos per en ZP, que serà llavors quan els nens podran començar a “twitejar” i actualitzar els seus perfils de Facebook indiscriminadament. Jo, que -com aquell qui res- ja vaig camí dels 36, no arribava al nivell de jugar “a barcos” com en generacions pretèrites, però si que pintava a les darreres pàgines de la llibreta… és ben bé que els temps evolucionen que és una barbaritat!

Però aquestes ratlles no són per a evocar “batalletes” del passat malgrat que jo ja he fet la meva incursió nostàlgica; no, són degudes a una reflexió provocada per una conferència a la que vaig acudir fa unes setmanes, i en la que vaig veure força gent “twitejant” mentre el conferenciant anava donant el seu discurs. De veritat tota aquella gent podia estar per fer un redactat al Twitter mínimament decent i escoltant i absorbint el que deia el conferenciant al mateix temps?

Una cosa és prendre apunts per a un mateix, cosa que es pot fer en brut, amb mala lletra i de manera poc polida (almenys visualment), però es fa ràpid i donant prioritat al que s’escolta, però a Twitter -i malgrat la limitació dels 140 caràcters- cal un estil de redacció una mica més acurat i presentable per a què t’entenguin els altres i et puguin seguir. I no només això; si es fa bé, cal seguir també el fil dels comentaris de les altres persones per poder respondre’ls.

No és perquè sigui limitat i només pugui fer una cosa al mateix temps (us sorprendríeu de saber com n’haig de ser de multitasca a la meva vida diària), però hi ha vegades que m’agrada parar-ho tot i centrar la meva atenció en una sola cosa. Això em passa, precisament, quan vaig a escoltar un conferenciant de cert pes en la matèria de la que està parlant.

Entenc que algú pugui estar seguint la xerrada via Twitter perquè és la seva feina, ja que és un mitjà cada cop més emprat per fer difusió de qualsevol acte i, si et lloguen per fer-ho, el més important és fer-ho bé. Però la resta de la gent, no preferiu parar-vos un moment i centrar-vos en el que us estan explicant? no us perdreu res si el conferenciant diu quelcom interessant i esteu editant una entrada al vostre Twitter? Esteu per al que heu d’estar?

I no és que jo sigui anti-tecnòleg; amb vuit ordinadors a casa per a mi sol (i dels quals n’he arribat a fer servir 4 simultàniament) i una feina que em fa passar-me entre 12 i 14 hores diàries a la pantalla d’uns d’aquestes màquines connectat a Internet, no se’m pot acusar precisament d’anti-tecnòleg…

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “No trobeu que es twiteja massa?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio