Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet
Una eina de publicació digital

Publica els teus llibres amb Pandamian

By , on 22 de novembre de 2011

Pandamian

Heu pensat mai d’escriure un llibre? En teniu un ja escrit i no sabeu com donar-li eixida? Pandamian és potser la solució que buscàveu. Es tracta d’una plataforma de publicació web gratuïta, un servei que ens permet de pujar les nostres obres a la xarxa per tal de fer-les accessibles a tots els usuaris, amb possibilitat de només lectura o bé de descàrrega en els formats més coneguts per aquest tipus de publicacions, això queda al nostre lliure albir.

Per a tots aquells que estigueu familiaritzats amb la publicació i gestió de blogs, l’entorn de Pandamian vos resultarà la mar de senzill, ja que és una eina amb un aspecte molt simplificat i una prestació sòbria; només hi ha allò necessari per permetre la publicació i edició del contingut del llbre en qüestió i per facilitar l’accés i la lectura als usuaris.

Quan publiquem una obra en aquesta plataforma, tenim la possibilitat d’apujar la imatge de la portada, que serà la cara del llibre que es mostrarà junt amb la sinopsi del llibre, un índex de capítols, l’enllaç als feeds RSS –que serviran perquè els lectors seguisquen el progrés de l’obra en cas que la publiquem seriada, o b per estar al e la publiquem seriada, o borma, tenim la possibilitat d’ots els usuaris, nombiga en é per estar al cas de qualsevol canvi– i en cas que així ho decidim, els enllaços per descarregar l’obra en els formats més comuns: PDF, ePub i Mobi. Aquest és un aspecte important de la plataforma, ja que la conversió es fa automàticament a qualsevol dels formats, sense requerir d’intervenció.

La pàgina de cada capítol, al seu torn, compta amb un lateral que pot mostrar una nota de l’autor sobre el capítol en qüestió, la data de publicació, una lupa per ampliar l’espai que ocupa el text horitzontalment, un quadre de diàleg que permet deixar comentaris i el típic botó share que desplega els botons per compartir a Twitter, Facebook o Tumblr.

Les diferències principals amb una xarxa de blogs comuna en són dues. D’una banda, llevat de la imatge de portada, les opcions de personalització són ben escasses; totes les publicacions es tindran la mateixa aparença i estructura. Això està fet a propòsit per simular l’experiència que tenim quan llegim un llibre –tots els exemplars en paper tenen els mateixos elements en comú- i d’aquesta manera es pretén que només amb veure la pàgina puguem reconèixer que estem davant d’un llibre online.

Quant a les imatges, llevat de la portada, hi ha la possibilitat d’inserir-ne, però no d’allotjar-les al servidor de Pandamian; caldrà que les allotgem externament de la mateixa manera que ho fem quan pengem fotos al Twitter. Tot i que, com hem dit, no podem modificar la interfície, sí que podem fer algues modificacions al full d’estil del nostre llibre, això sí, sempre i quan dominem el llenguatge CSS, per tant no és per a tots els públics.

També tenim la possibilitat de fer servir Akismet com a filtre anti-spam, inserir un codi de Google Analytics per monitoritzar les visites que rebem i per últim, també podem vincular l’obra amb el nostre compte a Twitter o Facebook. Manquen encara però, algunes opcions importants, sobretot aquelles enfocades a facilitar que pugem rebre benefici de la nostra obra –Pandamian no conté cap publicitat, de moment– així com també la traducció de la plataforma a altres llengües (de moment, només està en anglès), però en qualsevol cas esperem que tot això anirà solucionant-se quan isca de la fase beta en què actualment es troba.

No hi ha dubte però que estem davant una plataforma que apunta maneres i que pot ser una gran idea per enriquir encara més l’actual mercat del llibre electrònic, ara per ara en constant creixement.

Via| Genbeta

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Publica els teus llibres amb Pandamian”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio