Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet

Problemes amb els missatges privats de Facebook

Els missatges privats es poden veure a la cronologia, fent click a cada any i al botó "Amistats"
By , on 28 de setembre de 2012

Sembla ser que les coses a Facebook no van massa bé aquests dies. I és que, un cop va sortir a borsa, el passat maig, els seus resultats no han sigut els esperats ni desitjats. De fet, aquesta setmana ha sigut molt desastrosa en aquest aspecte, però, a sobre, ara ha aparegut una gran polèmica arran de la publicació dels missatges privats en els murs, de forma pública. Resulta que a Europa, en molts perfils es poden veure els missatges privats que va enviar la persona entre el 2007 i 2011. Així doncs, tots els missatges privats, sembla ser que no ho són tants i es poden veure amb gran facilitat només entrant al seu mur.

Facebook

El botó "Me gusta" de Facebook

Per solucionar aquest error i evitar que es destapin els vostres “draps bruts”, us recomanem que seguiu aquests consells: en primer lloc anar al vostre perfil o cronologia. A la dreta, hi ha una barra on hi apareixen tots els anys des de la creació del perfil. Només cal fer click en un dels anys i, a la barra dreta de la cronologia, hi apareix un apartat titulat “Amistats”, on hi ha tots els missatges agrupats. El problema és que allà hi ha tant els públics (comentaris que us han deixat al vostre mur durant tot aquest temps), com els privats. Cal mirar-ho bé per veure si heu sigut afectats per aquest error, perquè no li ha passat a tothom. El més recomanable és passar el ratolí per la paraula “Amistats” perquè aparegui un llapis i, allà, clickar a l’opció “amaga a la cronologia” i desapareixeran. Apliqueu aquests consells en els vostres perfils i recomaneu als vostres amics a fer-ho també, perquè en els seus murs, apareixen els vostres missatges, els que heu enviat vosaltres en privat.

L’associació espanyola FACUA-Consumidors en Acció, que vetlla per la defensa dels drets dels consumidors, ha demanat a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) que obri una investigació per verificar si és cert que s’hagin publicat els missatges privats de Facebook. Per això, també ha recomanat que tot usuari que vegi la seva privacitat vulnerada en aquesta xarxa social, ho faci server a l’AEPD. A França, la Comissió Nacional d’Informàtica i de les Llibertats (homòloga francesa de l’AEPD), ha convocat els principals responsables de Facebook en el seu país, per veure quines són les dimensions del problema i quines solucions hi ha.

Ara bé, des de Facebook, però, s’han escudat recordant que tot el que es publica a la seva xarxa social és públic. Segons ells, el problema és que els usuaris no saben utilitzar la seva aplicació i envien missatges privats com a tals, quan en realitat no ho són del tot. Asseguren que els comentaris privats no ho són, sinó que fa anys, quan no hi havia la possibilitat de fer “Me gusta” ni comentar directament, la comunicació es produïa de mur a mur, i per això no hi ha cap vulneració de la privacitat. En tot cas, millor seguir els consells de seguretat pel què fa als comentaris al mur per evitar futurs problemes.

Foto: GOIABA a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Problemes amb els missatges privats de Facebook”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio