Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet, Mòbils
Permet compartir els vídeos que gravem amb els nostres amics, o fer-ne una còpia de seguretat privada a Internet

Qik: vídeo gravat del mòbil, directament a Internet

El seu ús és gratuït, però pot comportar càrrecs per la connexió de dades al mòbil
By , on 27 de juny de 2010

Capturant vídeo des d'un Nexus One amb el client de Qik. Foto: Guillem Alsina

Ens trobem un dia de festa amb els nostres amics i gravem un vídeo divertit que volem compartir amb la resta del món o, simplement, guardar-lo per recordar-nos d’aquell moment tan entranyable en el que vam fer un ridícul total. Doncs bé, ara i gràcies al servei proporcionat per Qik, tenim la possibilitat de pujar els nostres vídeos a Internet en el mateix moment en què aquests s’estan gravant.

Per començar, ens hem de donar d’alta al lloc web de Qik mitjançant un senzill procés per al qual només ens caldrà disposar d’un compte de correu electrònic. Un cop omplert el formulari pertinent, ens serà enviat un correu de confirmació i, a partir d’aquí, també ens demanarà accés al nostre compte de Gmail per compartir els vídeos amb els nostres contactes (és un pas optatiu). La descàrrega del client de Qik és el següent pas.

Aquest client es troba disponible en el moment d’escriure aquestes ratlles per a més de 140 models de telèfon mòbil diferents de les principals marques: Apple (iPhone de primera generació, 3G i 3G S; el 4 encara trigarà), Nokia (models tan diferents com els senzills 5300, 6220 Classic, o N75, o els més avançats smartphones com el 5235, N97, X6 o N900), HTC (Magic, Legend, Diamond2, Touch 3G, Nexus One), Motorola (Droid, Backflip) o RIM (BlackBerry Bold 9000, Curve 8300, Pearl 8130) entre d’altres. Com veiem, aquesta varietat cobreix pràcticament qualsevol plataforma que ens puguem imaginar: Symbian, Android, Windows, iPhone OS, BlackBerry OS, Maemo,…

El programari client és molt senzill, i no s’ha de fer res especial per a què vagi enviant els vídeos al nostre compte en línia: a mesura que gravem, aquests ja es van carregant al servidor de Qik. En aquest punt, és important que us deixi ben palès quelcom que pot semblar elemental, però que a vegades s’oblida: és millor disposar d’una tarifa plana de dades, ja que al contrari, i si gravem gaires vídeos, la broma ens podria sortir per un ull de la cara.

Des del mateix telèfon tenim diverses opcions per compartir els vídeos, com ara per Twitter, correu electrònic, Facebook, pujar-los a YouTube o enviar un enllaç per SMS. En qualsevol cas, i a l’adreça web qik.com/NOM_USUARI, essent aquest darrer el nom d’usuari que haguem escollit, estarem emetent en directe, pel que podrem muntar un autèntic canal de televisió online amb emissions en directe… això si, si em permeteu l’expressió, un pèl “cutre”.

Des del nostre compte a la web també podrem realitzar operacions amb els nostres vídeos com ara compartir-los, pel que no cal fer-ho absolutament tot des del mòbil, però les possibilitats són, si no les mateixes, gairebé.

Qik és, en resum, una manera molt senzilla d’introduir-nos en el món del vídeo online d’una manera, a més, força potent. Ara compte amb el que graveu ;-)

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Qik: vídeo gravat del mòbil, directament a Internet”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio