Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Internet
Donem la resposta a una pregunta que molts usuaris es fan

Quina diferència hi ha entre un grup i una pàgina de Facebook?

Un més interactiu i l'altre més universal, dues eines que es complementen
By , on 2 de abril de 2010

Captura de pantalla d'un grup d'usuaris per als fans de Firefox dins de Facebook. Imatge: Guillem Alsina

Una de les eternes preguntes que es fan tot sovint els usuaris de la popular xarxa social Facebook és en què consisteix la diferència exacta entre una pàgina i un grup. Provaré d’explicar-vos-ho.

La diferència més bàsica entre la pàgina i el grup és que la primera s’erigeix en la manera adequada de tenir una representació “oficial” al Facebook, mentre que el segon pot ser creat per qualsevol persona. Així doncs, si parlem de la representació d’un cantant, actor, empresa o club esportiu, la manera adequada de fer-ho és creant una pàgina, i haurem de fer-ho només si tenim aquesta representació oficial.

Mentre, un grup pot ser creat per qualsevol persona. Per exemple, jo com a individual no vinculat amb cap empresa o servei, puc crear un grup de -posem com a exemple- gent a qui agraden els productes d’Apple, HP, Toshiba o Google, o qualsevol altra cosa. Puc crear un grup de fans d’un equip de futbol (cosa difícil, ja que ni em va ni em ve…) o d’un grup musical, i no cal que hi tingui cap lligam en concret, amb tan sols que m’agradi el producte o servei (o no…), ja n’hi ha prou. A més, el puc muntar sol o amb l’ajut d’altres persones.

Mentre que per formar part d’un grup, hom ha d’estar donat d’alta a Facebook, les pàgines poden ser vistes des de fora la xarxa social, com qualsevol altra pàgina web. Aquesta és una bona manera de crear un lloc web (malgrat que amb poca interactivitat de portes de Facebook cap enfora i amb molts poques variacions en el disseny i funcionalitat) amb poca feina i recursos, visible a tota Internet.

El grup és més flexible que la pàgina en el fet que permet la participació de tots els seus integrants, que poden escriure coses al seu mur o pujar-hi imatges. Els administradors del grup poden decidir si aquest serà privat i accessible només per invitació, lliure i obert a tothom o bé privat però que tothom podrà sol·licitar-ne l’adhesió.

En definitiva, amb aquestes dues eines (tot sovint prou desconegudes) tenim allò necessari no només per establir una presència a la xarxa social que arrasa en aquests moments amb més de 400 milions d’usuaris escampats arreu del món, sinó per completar aquesta presència amb activitats extra que poden ser des de discutir amb els amics sobre els capítols de la sèrie de televisió que ens agrada fins a disposar d’una pàgina per al producte o servei que venem.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Quina diferència hi ha entre un grup i una pàgina de Facebook?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio