Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet

Recopilatori de serveis d’emmagatzematge web d’imatges

Repassem algunes de les millors eines web que encara perduren per complir la funció bàsica d'allotjament d'imatges
By , on 15 de juny de 2011

Ja fa alguns anys que, amb el creixement de la web 2.0 i l’auge dels continguts audiovisuals, es va anar estenent tota una serie de serveis que donaven resposta a les necessitats dels usuaris en aquest àmbit. Un dels més reclamats, sobretot amb el creixement dels blogs i els fòrums de moltes pàgines webs on els usuaris havien d’estar continuament mostrant gràfiques i fotografies als altres usuaris, eren els serveis per a pujar imatges a internet. Gràcies a aquestes webs d’emmagatzematge d’imatges, la gent podia compartir-les ràpidament a tots aquells espais públics on desitgèssin.

ImageShack és un dels serveis d'allotjament d'imatges més reconegut

Recentment aquests han evolucionat adaptant-se a les xarxes socials que regnen a Internet avui en dia. A més, molts han incorporat la sinergia amb les aplicaciones per a smartphones. Bons exemples d’això són Instagram o Picplz, dues de les més populars eines que se centren en pujar les imatges que fem amb els nostres mòbils per a fotografia i que després compartim amb tot el nostre entorn, adentrant-nos en el núvol en el que vivim avui en dia.

Però aquests innovadors serveis, disten una mica de la idea primigènia que els hi donava sentit fa uns anys. Molts no tan sols encara estan contents amb allò, sinó que tenen continuament a la seva rutina la necessitat de dur a terme operacions en les quals intervindrien aquests operadors que ens guarden imatges a la xarxa. És així com molts ara, en l’era de la fixació cap a la Internet mòbil, ens pregunten què se’n ha fet del servei bàsic? És a dir, pujar la imatge, agafar l’enllaç i enviar-lo com sigui. Aquesta necessitat encara existeix, i afortunadament hi ha força serveis que ho segueixen mantenint, i fins i tot ho milloren gràcies a les noves tecnologies de HTML5. Fem doncs una ullada a alguns d’aquests serveis.

Imageshack / yFrog
Imageshack ha estat per molts el primer servei d’aquest tipus. Actiu des de fa molts anys, ha anat canviant en disseny i funcionalitats però no en el seu esperit; separant un servei per compartir imatges des de Twitter i anomenant-lo YFrog. Podem escollir si volem redimensionar la imatge, o si volem obtenir un codi amb un enllaç en forma de previsualització. Com tots els serveis d’aquest tipus, el seu ús és gratuït (es sosté amb publicitat) i no cal registrar-se per poder usar-lo. Tot i així, amb un registre opcional podem mantenir un historial de totes les imatges que pugem i utilitzar eines addicionals.

Jiskobox
Jiskobox está orientat per als amants d’allò tradicional. Segons la web està en fase alpha, però Jiskobox és un servei bàsic de pujada d’imatges com sempre els hem conegut. Selecciones arxiu, puges i ja tens un enllaç directe a la imatge, de moment sense funcionalitats ni publicitat afegida. Recorda, de fet, als primers dies de Imageshack.

Clou App
Cloud App s’enfoca d’una manera diferent: no cal anar a cap web per pujar la imatge, sinó que ens instal.lem una aplicació en el nostre ordinador a la qual li arrosseguem les imatges que volem. Aleshores esperem a que l’aplicació ens avisi amb un so i directament enganxem l’enllaç a la imatge on vulguem. Molt còmode, però el programa està només disponible per a Mac OS X i requereix de registre.

Cloud App és una eina sencilla que s'integra amb Mac

Lockerz
Lockerz us pot sonar de bones a primeres d’un servei amb el qual es poden aconseguir descomptes, però després de comprar Plixi també s’ha convertit en una plataforma per allotjar imatges. Recentment podem veure-ho integrat en alguns clients de Twitter nous, de manera que el seu ús ha augmentat sense que ens n’adonem. En una pàgina de lockerz podem escriure comentaris i veure quins usuaris han vist recentment la imatge que has pujat, a més de poder compartir ràpidament amb els botons socials.

Imgur.com
Aquest és el primer dels serveis aquí llistats que utilitza les noves tecnologies web per facilitar la pujada d’imatges. Simplement hem d’arrossegar la nostra foto des del nostre sistema al navegador i llest, la imatge es puja i es comparteix. Podem pujar imatges del nostre ordinador o directament des d’una adreça web aliena. El trobem també integrat en una bona quantitat de clients de Twitter.

Min.us
Minus és un dels serveis més populars entre els que busquen pàgines que permeten l’anomenat “arrossegar i deixar anar” que comentàvem abans amb Imgur. Hi ha un avantatge afegit, i és que amb Minus podem arrossegar diverses imatges al mateix temps i crear una galeria ràpidament. Ideal per quan volem mostrar diverses imatges en conjunt.

Dropdo
Nou, però clàssic alhora, Dropdo és just el que esperem per a un servei de pujada d’imatges, però presenta l’al·licient especial de ser capaç de pujar múltiples tipus d’arxiu.

Dropmocks
Podríem considerar que Dropmocks és un clon de min.us, encara que la pàgina queda reduïda a la simplicitat màxima. No necessita registre, encara que si ho acabem fent disposarem d’un major control de les imatges que pugem.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Recopilatori de serveis d’emmagatzematge web d’imatges”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio