Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Internet
La publicitat s'emet entre cançó i cançó

Spotify emet anuncis en català

Des de fa uns dies, aquest servei només és accessible per invitació
By , on 4 de març de 2010
El client de Spotify. Imatge: Guillem Alsina

Des de fa uns dies m’he quedat meravellat en sentir anuncis en català al mig de les cançons que es reprodueixen a l’Spotify. Si, la cosa no sembla tenir gaire res de meravellosa (i menys si està relacionada amb haver d’aguantar publicitat), però tractant-se del país en el que estem i de la situació lingüística i cultural en la que estem, sempre fa gràcia.

Però abans d’entrar en matèria, què és Spotify? Amb tota la polèmica que s’ha donat aquests darrers anys sobre la música digital (que si pirateria, que si drets d’autor, que si atracaments com el cànon…), últimament hem vist proliferar diversos serveis de streaming que posen un punt intermedi i legal molt interessant: hom pot escoltar la música gratuïtament, però sense haver-se-la de descarregar (via streaming, descarregant-la parcialment en el moment d’escoltar-la) i aguantant una certa dosi de publicitat. I, per un preu donat força a l’abast de tothom, pot desfer-se de la publicitat o descarregar la música.

Spotify és una de les grans del gènere, tan i fins a tal punt que el seu CEO* fou convidat en el darrer Mobile World Congress a compartir taula amb els grans del sector de la telefonia mòbil (Nokia, Vodafone,…) en una de les conferències que es va celebrar.

Fins fa uns dies, donar-se d’alta a Spotify era molt simple, i es podia fer directament a la web de manera gratuïta amb opcions de pagament per estalviar-se sentir els anuncis. Però des de fa uns dies, aquest servei ha esdevingut tancat a un sistema d’invitacions com en temps pretèrits ho havia estat Gmail (el servei de correu electrònic gratuït webmail de Google). Aquest servei necessita per a funcionar que s’instal·li a l’ordinador un client lleuger per programari, que es troba disponible per a les plataformes Windows (XP, Vista i 7) i Mac OS X. Per a GNU/Linux encara no i ha client natiu.

A on si han portat aquest programa és als telèfons mòbils, i concretament a aquells que funcionen amb Symbian, Android i l’iPhone. No obstant, per fer servir l’aplicació mòbil cal tenir un compte Premium de pagament, amb un cost de 9,99 Euros mensuals.

Fins fa quatre dies comptats, la publicitat que es podia escoltar a la versió gratuïta de Spotify era tota en castellà, però d’uns dies ençà estic escoltant la majoria de falques en català. Aquest reconeixement d’on es troba l’usuari es pot fer per una banda per la IP assignada a la màquina, però és molt més senzill fer-ho accedint a les preferències del sistema operatiu en matèria lingüística. I és que, al cap i a la fi, no hi ha cap impediment per a què jo me’n vagi a Suècia (per posar un lloc) i allà hi treballi amb un ordinador totalment configurat en català.

Ignoro si Spotify fa servir aquesta darrera forma de veure les preferències idiomàtiques o bé geolocalitza l’adreça IP. L’ideal seria fer una barreja d’ambdós sistemes, ja que la publicitat geolocalitzada té resultats molt bons. Per exemple, si detectés que la meva IP es troba a Girona, em podria reproduir els anuncis de comerços de la ciutat de Girona i poblacions de la rodalia, de manera que l’impacte de la publicitat seria com el d’anunciar-se en una emissora local de televisió o ràdio.

Una satisfacció més per al català, una llengua que a Internet ha pres una nova dimensió.

* El títol CEO (Chief Executive Operations) és el que en català anomenem Director Executiu.

Comment | Trackbacks Closed.

4 Comments en “Spotify emet anuncis en català”

1

Doncs, no se com s’ho farà, perquè segons la meva IP, estic a Madrid, (clar que tampoc n’he sentit mai cap en català, espero que un dia d’aquests sentir-ne un.!

2

Hola Hfranq,

potser s’escolten només a Catalunya, jo encara no n’he escoltat però suposo que la proporció al costat del castellà encara és petita. salutacions.

3

Bon dia,

He baixat l’spotify però resulta que alhora d’entrar a l’aplicació, no em deixa posar el nom d’usuari, solament puc posar la contrasenya i per tant no em deixa entrar…

Em podrieu ajudar?

Moltes gràcies i bon cap de setmana.

4

Vaig conèixer Spotify gràcies a una amiga, m’entres m’ho ensenyava va sonar un anunci en català (de Sa Nostra). Així que és possible, li vaig preguntar i em digué que havia posat el seu C.P. Ho sabran així?

Quelcom té una invitació? Li ho agrairia molt.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio