Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Internet, Noticies
Els responsables del servei ja han avisat per a les properes setmanes

Twitter avisa de problemes de disponibilitat, deguts a la seva popularitat

By , on 25 de juny de 2010

La pàgina principal de Twitter

Twitter és, juntament amb Facebook, un dels fenòmens que indubtablement ha marcat la gran eclosió de la Web 2.0 i una de les iniciatives/empreses senyeres d’una nova empenta empresarial que succeeix a la generació de les Google i companyia que van viure l’eclosió prèvia a la 2.0 .

Durant la seva breu existència, Twitter ha viscut moments transcendentals com la defunció de Michael Jackson (fou el primer mitjà pel qual es va conèixer la noticia) o les darreres eleccions a l’Iran, en que es convertí en l’altaveu de l’oposició, via d’escapament d’unes protestes prohibides i reprimides a l’interior, i en font d’informació d’allò que els mitjans oficials censuraven.

Però el servei de microblogging s’enfronta, al llarg de les properes setmanes, a un dels períodes més dificultosos dels darrers temps per a mantenir el servei en actiu. I no ho dic jo, ho diuen els mateixos senyors de Twitter.

El problema sembla ser tècnic i -encara que soni curiós- d’èxit: el servei cada dia té més usuaris, i aquests twitegen amb més assiduïtat, pel que sobrecarreguen un sistema concebut inicialment per a una càrrega de feina no tan gran. La celebració de la copa del món de futbol sembla que encara carregarà més els servidors del popular microbloc.

I és que encara que sembli que seguir partits de futbol o altres esdeveniments esportius via Twitter no sigui gaire eficaç, la veritat és que no pocs internautes ho fan, tot aprofitant l’avinentesa per comentar les jugades i donar la seva opinió sobre els partits. Twitter, doncs, s’ha convertit en el nou xat d’Internet.

Els intents per arreglar-ho per part de l’equip tècnic de Twitter han dut a algunes aturades del servei ocorregudes al llarg dels darrers dies, quelcom que els responsables deploren, però la part bona és que els ha permès detectar coses que haguessin dut a malfuncionaments en el futur i, per tant, corregir aquests problemes abans que es donessin. El futur del popular microbloc queda així ben assegurat.

Personalment, em quedo amb la gestió que l’empresa ha fet d’aquesta incidència; si altres companyies haguessin callat i esperat esdeveniments, Twitter ha decidit comunicar-ho a l’avançada en una mostra de transparència que personalment no recordo des de fa molt temps, explicant no només perquè podien donar-se aquests problemes i com els resoldrien, sinó fins i tot ja advertint que la seva acció podia provocar caigudes temporals -i sempre breus- en el servei, però que aquestes molèsties ara servirien per a què en el futur les coses no anessin a pitjor. La meva enhorabona, doncs, als responsables d’una política tan transparent com aquesta.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Twitter avisa de problemes de disponibilitat, deguts a la seva popularitat”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio