Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet, Professional
Ens permet donar un toc d'elegància als nostres esdeveniments

Twitterwall, com fer més interactius els nostres actes

Un simple servei en línia per al qual no cal ni tan sols registre ens pot solucionar la papereta
By , on 18 de agost de 2010

Un exemple de l'ús de Twitterwall.me . Imatge: Guillem Alsina

Durant aquests darrers dos anys Twitter s’ha convertit en un mitjà perfecte per al seguiment d’actes diversos en temps real via Internet, un cop superada de bon tros l’època en que no era gaire res més que un ‘divertimento‘ per a què el jovent comuniqués a tothm què es el que estava fent en cada moment (per pueril que fos). El fet de ser en format text no ens lliga, com el vídeo o l’àudio, a reproductors pesats (per recursos de programari, s’entén) i a còdecs que, potser, no tindrem disponibles per a la plataforma per la que vulguem seguir l’esdeveniment.

El resultat de Twitter és una pàgina web en la que, si s’escau, s’hi poden incloure enllaços cap a fóra, cap a serveis externs, però que dins seu no hi conté res més que text, format HTML pla i, per tant, visualitzable en qualsevol navegador web i dispositiu, per senzill que sigui. Podem seguir un perfil de Twitter o buscar per la pàgina d’aquest servei des de dispositius encastats que disposin de browser web, telèfons mòbils o els ordinadors més potents.

No fa gaire us vaig parlar dels hashtags, i de les possibilitats que ens donen per al seguiment d’un acte com ara una xerrada, conferència o debat, i us vaig deixar a entreveure la possibilitat de crear un Twitterwall. Què és això?

El Twitterwall no és res més que un gran monitor (televisor de 42” o més, o bé un projector contra una paret) en el qual s’hi van passant a temps real els tweets fets pels assistents a un acte, units pel hashtag corresponent a l’esdeveniment.

Aquest hashtag cal posar-lo en comú abans de començar l’esdeveniment i, per tant, començar a twittejar sobre ell. Això es pot fer de dues maneres: o bé els mateixos twitaires se’ns avancen i creen els hashtag abans que nosaltres ens hi puguem posar (menys feina ;-) i, per tant, ens afegim com un més a la conversa, o bé som nosaltres qui el creem publicant-lo en una pàgina web i deixant-lo ben clar al mateix lloc de l’acte mitjançant un rètol.

I com creem el twitterwall? Bé, en primer lloc necessitarem el maquinari, que passarà per un ordinador i un monitor de dimensions considerables o un projector, com he indicat abans. Per la part del programari hi ha diverses opcions, malgrat que la meva preferida és un servei online anomenat, precisament, Twitterwall.me.

És extremament senzill, i no ens caldrà donar-nos d’alta ni instal·lar res al nostre ordinador. A la pàgina web tindrem dues opcions: Twitterwall i Video-Twitterwall, però la que ens interessa és la primera. Només ens caldrà entrar-hi el hashtag pel qual referenciem l’esdeveniment i, optativament, una imatge per posar de fons al nostre Twitterwall. Si no li donem imatge, el fons serà l’estàndard de la pàgina, de color gris.

La velocitat de refresc del servei (cada quan s’actualitza) és de 20 segons, el que implica que els tweets dels assistents aniran apareixen a batzegades en intervals d’aquest temps. No és parametritzable.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Twitterwall, com fer més interactius els nostres actes”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio