Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Internet, Linux
Canonical guanyarà diners gràcies al canvi del cercador

Ubuntu abandona Google en favor de Yahoo!

Això és una mostra més de la “deserció” que està patint Google per part dels seus antics socis
By , on 18 de febrer de 2010
Canonical és una altra empresa que canvia Google per un altre. Fotomuntatge: Guillem Alsina

Canonical és una altra empresa que canvia Google per un altre. Fotomuntatge: Guillem Alsina

Mitjançant la llista de correu de desenvolupament d’Ubuntu, Rick Spencer (cap d’enginyers a Canonical) ha anunciat recentment que la companyia en la que treballa està a un pas de tancar un acord amb Yahoo! per tal que aquesta darrera sigui la proveïdora de cerques per defecte en la propera versió d’Ubuntu, la 10.04.

Firefox és el navegador web per defecte en aquesta distribució, i malgrat l’acord comercial que lliga la Fundació Mozilla amb Google per tal que el cercador d’aquest darrer equipi al Firefox, el fet que el browser de la guineu de foc sigui programari lliure pot dur a la modificació d’aquest aspecte. L’acord que he esmentat entre Google i Mozilla fa que el famós cercador sigui l’emprat per defecte en el quadre de cerca que podem trobar a la part superior dreta de la finestra del Firefox, al costat de la barra d’adreça.

El tema no manca d’importància, doncs part dels ingressos per publicitat que Google obté dels usuaris que fan clic en els anuncis presentats a rel d’una cerca realitzada des d’aquest quadre, van a parar a la Fundació Mozilla, erigint-se en la major part dels diners que aquesta gestiona. No em dec equivocar gaire, doncs, si dic que hi ha moltes probabilitats que directius de Mozilla estiguin ja en converses amb els seus homòlegs de Canonical per fer-los canviar d’opinió. Si bé el canvi no ha estat materialitzat, és gairebé segur i es podrà veure amb tots probabilitat a les primeres betes d’Ubuntu 10.04 .

Òbviament, aquest canvi no es fa perquè si; l’acord entre Canonical i Yahoo! és semblant al que he explicat que mantenen Google i Mozilla: a partir de la seva entrada en vigor, una part del què faci de calaix Yahoo! per les cerques des del quadre del Firefox de les noves Ubuntu, anirà a parar a Canonical. La companyia sud-africana invertirà aquests diners en millorar el seu sistema operatiu.

Si quan surti publicada la versió definitiva d’aquesta distribució, l’acord continua vigent, les noves instal·lacions que es facin d’Ubuntu ja inclouran Yahoo! com a cercador per defecte en el Firefox. Les actualitzacions respectaran la preferència existent de l’usuari, és a dir: si heu instal·lat una versió anterior d’Ubuntu com la 9.10 o la 8.04 i manteniu Google com el vostre cercador per defecte o li heu configurat Bing (o qualsevol altre), aquest serà el mateix que tindreu quan hàgiu acabat de fer l’actualització.

El moviment de Canonical és una mostra més de l’abandonament que Google està patint per part d’importants empreses del sector. La companyia de Sergey Brin i Larry Page ha volgut entrar massa depressa en massa sectors diferents, entrant en competència directa amb algunes de les empreses que li havien donat el seu recolzament en el passat.

És probable que en el futur proper veiem diverses companyies defugint Google, algunes grans com ja ho és Canonical, i altres més petites o locals. També als fabricants de maquinari, especialment de telèfons mòbils, els tocarà començar a deixar de banda la companyia del cercador.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Ubuntu abandona Google en favor de Yahoo!”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio