Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Internet, Seguretat
Empra els comentaris per atraure els internautes

Un perillós virus es reprodueix a través de Digg i YouTube

By , on 12 de març de 2009
Alerta, virus

Alerta, virus

El laboratori de Panda Security (PandaLabs), empresa espanyola de reconegut prestigi mundial especialitzada en programari i sistemes de seguretat, ha informat de l’augment exponencial dels casos d’ordinadors infectats amb l’adware VideoPlay, que va arribar a un 400% aquest passat mes de febrer.

Quan VideoPlay infecta la nostra màquina, hi instal·la un programa que espia tot allò que fem i busca les contrasenyes de serveis en línia de la Web 2.0 com els mateixos YouTube i Digg, així com dels nostres comptes de correu electrònic. L’objectiu sembla ser el de continuar reproduint-se.

El ganxo que fa servir és el més vell del món: el sexe. Un cop infectada una màquina i descoberta la contrasenya de, posem per cas, un compte de YouTube, aquest virus es dedica a posar comentaris en diversos vídeos del conegut servei en línia de Google en els quals hi anuncia diversos vídeos de caire pornogràfic. Si l’usuari pica i fa clic a l’enllaç, serà conduit a una plana web on se li demanarà que instal·li un suposat còdec que li permetrà veure el vídeo.

Òbviament, aquest suposat còdec no és res més que un cavall de Troia que actua d’amagat per recaptar la informació que realment li interessa. És el que en el món dels virus es coneix com a eginyeria social, encara que a un nivell força senzill.

Aquest patogen ha estat catalogat com a adware, paraula resultant de la unió dels mots anglesos ad (anunci) i software (programari), amb la què obtenim un significat de “programa d’anuncis”. L’objectiu en aquest cas és el de presentar a l’usuari publicitat a l’ordinador, habitualment en forma de molestes finestres del navegador que sorgeixen en el moment més inoportú mentre estem fent alguna altra cosa.

La principal prevenció contra aquest i qualsevol altre virus o malware en general és el sentit comú: no descarregar continguts de llocs web que no ens semblin fiables, no fer cas de les peticions d’estranys a Internet (per molt que es presentin sota la forma de dones boniques) i no executar fitxers adjunts de missatges de correu electrònic que no sapiguem fefaentment que són legítims.

A totes aquestes mesures li hem d’afegir la possessió d’un sistema de seguretat global que inclogui antivirus, correctament instal·lat i configurat en el nostre ordinador.

Una pàgina de comentaris del Digg, infectada

Una pàgina de comentaris del Digg, infectada

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Un perillós virus es reprodueix a través de Digg i YouTube”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio