Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Internet
La comunitat d'usuaris de la famosa xarxa social es "rebota" cada cop que s'introdueix alguna novetat en el seu funcionament.

Usuaris de Facebook: conservadors amb les formes

Una nova campanya contra el Live Feed contradiu els desenvolupadors.
By , on 17 de novembre de 2009
La pàgina del grup que protesta contra la darrera modificació del Facebook

La pàgina del grup que protesta contra la darrera modificació del Facebook

Des de fa molt de temps he vist Internet com un dels principals motors de canvi dels usos i costums del jovent, el públic objectiu que per lògica és més voluble i influenciable per les modes. Per això no em deixa d’estranyar que els usuaris de la popular xarxa social Facebook hi siguin tan reticents i es queixin de totes i cadascuna de les novetats que el departament de desenvolupament de l’empresa que hi ha al darrere d’aquesta xarxa social els posa en safata, i més comptant que la gran majoria d’aquests usuaris són, precisament, joves.

Fou el cas de del gran canvi que hi va haver en els perfils dels usuaris fa alguns mesos per tal d’introduir una nova tecnologia que facilita més la interactivitat, els xats i el creuament d’informació entre els diferents usuaris. Llavors es van formar grups, pàgines i es van repetir peticions a la direcció de Facebook per tal que fes marxa enrere. Tot va ser en va.

De la mateixa manera ha passat ara, que s’ha introduït l’anomenat Live Feed, una mena de resum creat pel mateix sistema de Facebook de les principals novetats que han generat els nostres contactes, que es contraposa amb l’antic News Feed, en el qual s’hi inclouen totes les novetats generades pels nostres contactes ordenades de forma cronològica inversa (les més recents són les primeres en sortir publicades).

Mark Zuckerberg, un dels fundadors i imatge de la coneguda xarxa social

Mark Zuckerberg, un dels fundadors i imatge de la coneguda xarxa social

Les protestes s’han articulat, paradoxalment, a través de la mateixa xarxa social, mitjançant les facilitats que aquesta dóna per a crear grups d’usuaris. L’últim cop que he mirat el principal grup de protesta davant dels canvis, ja eren més d’un milió les persones que hi estaven subscrites.

Aquests només constitueixen una petita mostra dels més de 300 milions d’usuaris registrats amb els què compta la xarxa social, però hem de pensar que de tots aquests perfils n’hi ha un percentatge que estan pràcticament inactius i que, per tant, no compten gaire en l’activitat de la xarxa. Un altre percentatge corresponen a empreses, institucions i iniciatives diverses i variades, i que no s’afegeixen a aquesta mena de grups ni a altres per política pròpia. I si ens imaginem els usuaris que no n’acaben d’estar contents però no es manifesten, el percentatge relatiu ens acaba pujant.

El que jo em pregunto és el perquè d’aquesta actitud contra els canvis. No és que a mi m’agradi gaire el nou Live Feed, però si me l’hi han posat, doncs allà es queda. Quedar-se ancorat en el passat per al món de la informàtica és gairebé un crim. Us imagineu avui en dia un usuari funcionant amb un 286 i disquetera de cinc polzades i quart?

A més, Facebook ha d’evolucionar, és un imperatiu si vol sobreviure. I és que si no, tard o d’hora una altra xarxa social captivaria els seus usuaris i se’ls enduria (i llavors, probablement patiria els mateixos problemes que pateix ara Facebook, que la gent voldria que es quedés tal qual l’ha conegut). Així que preparem-nos no només per haver d’acceptar aquests canvis, sinó per veure’n més.

Per a aquells que us interessi, es pot passar del Live al News Feed mitjançant uns botons que es troben just a la part superior del mur, i que poden passar fàcilment inadvertits.

Les polèmiques relacionades amb els canvis en la seva interfície no són les úniques que han envoltat a Facebook; en els darrers temps, s’ha respost massivament a un canvi en les condicions del contracte d’usuari que atorgaven a l’empresa la propietat de tot el que s’hi publicava, resposta que ha vingut també des dels usuaris. El tractament de les dades dels usuaris que s’hi han donat d’alta, i que poden romandre en el seu poder fins i tot després d’haver-se’n donat de baixa, és una altra de les múltiples polèmiques amb les què s’ha vist saquejada aquesta moderna icona d’Internet.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Usuaris de Facebook: conservadors amb les formes”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio