Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Internet, Noticies
Fruït de l'acord entre ambdues empreses

Usuaris de Yahoo!: en pocs dies començareu a fer servir el cercador Bing de Microsoft

El més paradoxal és que els usuaris d'Ubuntu també faran servir el cercador de Microsoft a partir de la propera versió
By , on 24 de febrer de 2010
Yahoo! començarà ben aviat a fer servir el motor de cerques de Bing. Fotomuntatge: Guillem Alsina

Yahoo! començarà ben aviat a fer servir el motor de cerques de Bing. Fotomuntatge: Guillem Alsina

Al juliol del 2009, Yahoo! i Microsoft donaven a conèixer que havien arribat a un acord comercial pel qual el cercador Bing esdevindria el motor de cerques per al portal de Yahoo! (que, no ho oblidem, és més un portal que no pas un cercador a l’estil de Google o del mateix Bing), mentre que aquesta companyia es convertiria en la venedora de publicitat en exclusiva per a ambdues iniciatives.

D’aquesta manera es tancava un període convuls, encetat amb la tornada de Jerry Yang i l’oferta de compra no sol·licitada posada sobre la taula per Microsoft, i que va acabar amb el fracàs estrepitós de la companyia de Redmond (i que, de passada, enfortí a Google) i amb la sortida de Jerry Yang substituït per Carol Bartz, persona més propera a les posicions de la multinacional de Steve Ballmer segons alguns. La sortida de Yang, segons algunes veus, es va realitzar també per la porta falsa, malgrat que el fundador de Yahoo! va afirmar que, simplement, consistia en una segona retirada després d’ajudar la companyia que havia creat, en un moment difícil.

Després de tota aquesta traumàtica seqüència d’esdeveniments, finalment els dos gegants (Yahoo! i Microsoft) van trobar un punt d’equilibri i enteniment, tot i que van sorgir altres problemes, ara ja fora del control i l’abast d’ambdues corporacions: les autoritats reguladores europees. Perquè si bé les autoritats nord-americanes van donar ràpidament el seu vistiplau a l’acord, Europa sembla encaminar-se sempre en direcció contrària al que diuen els seus col·legues de l’altra banda de l’Atlàntic i, conseqüentment, van voler revisar amb lupa tota la documentació relacionada.

I heus aquí que, finalment, les autoritats del vell continent s’han decidit a donar llum verda a la col·laboració entre ambdues empreses. A partir d’aquest moment, i en qüestió de dies, el motor de cerques de Yahoo! migrarà a Bing. Fins ara, el conegut portal emprava la seva pròpia tecnologia d’ençà que es va acabar l’acord que mantenia amb Google -si, efectivament, la seva màxima rival- per proporcionar-li aquesta tecnologia, i que estigué en vigor des del 2000 fins al 2004.

Des de Yahoo! s’han afanyat a afirmar que no entregaran als seus usuaris directament els resultats de les cerques de Bing, sinó que a aquests hi afegiran un plus d’informació, resultat de les tecnologies desenvolupades en el seu departament de R+D. Si Bing ja busca anar un pas més enllà dels cercadors tradicionals convertint-se en una eina de resolució de dubtes, en què voldran els de Yahoo! convertir la seva eina?

Si les cerques les gestionarà Microsoft, Yahoo! portarà tot el que es refereix a publicitat, incloent la contractació i venda per als clients dels llocs web que ambdues empreses tenen a Internet.

És curiós pensar-hi, però mercès a l’acord al que han arribat recentment Canonical i Yahoo!, Bing esdevindrà el motor de cerca per defecte que els usuaris d’Ubuntu 10.04 trobaran en el seu Firefox. Si, efectivament: buscaran amb la tecnologia de Microsoft mitjançant el navegador que rivalitza directament amb l’Internet Explorer en un dels sistemes operatius que li disputen l’hegemonia al Windows. Curiositats de la vida ;-)

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Usuaris de Yahoo!: en pocs dies començareu a fer servir el cercador Bing de Microsoft”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio