Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Internet
La Xarxa de xarxes ens pot ajudar a planificar els nostres viatges

Vacances, destinació: Internet

Els petits trucs fruït de la meva experiència van en la línia de buscar destinacions i connexions
By , on 13 de juliol de 2010

París, la ciutat de les llums, destinació típica de viatge. Fotografia de Guillem Alsina, agost de 2009

S’acosta l’agost, l’època de vacances per excel·lència i, amb aquesta, els viatges. Ens trobem en temps de crisi, però pel que diuen les agències de viatge, la gent vol sortir igual que qualsevol altre any o, fins i tot més encara. Suposo que és allò típic de “al mal temps, bona cara”. Personalment, a mi Internet m’ha ajudat molt a planificar els viatges que he fet, i les vacances d’aquest any no en seran una excepció. A continuació, vull compartir amb vosaltres alguns truquets que he anat aprenent durant els viatges que he preparat.

Escollint destinació

M’agradarà una ciutat on no hi he estat mai? els dubtes ens poden assaltar fàcilment davant d’una destinació desconeguda… però ei! la gent viatja, precisament, per estar en llocs que no coneixia. Aquest passat mes d’agost em vaig enfrontar a la meva primera estada a Londres i París, més Madrid i Lisboa que són dues ciutats que tinc ben conegudes. Òbviament, els atractius d’aquestes dues urbs europees són de sobres coneguts: la Torre Eiffel, el Big Ben, l’Arc de Triomf, Hide Park,… Però: i altres llocs no tan coneguts?

Jo vaig trobar una bona solució fent una preview de les candidates i les destinacions escollides amb el Google Street View, una eina que et permet passejar-te de manera virtual per les principals ciutats del món. A més de decidir i hi anava o no, va donar un resultat més que excel·lent: tant vaig voltar de manera “virtual” per les dues capitals europees que visitava de nou, que quan hi vaig arribar sabia com anar des del meu hotel fins als llocs que volia visitar, orientant-me pels carrers sense haver de necessitar un mapa.


La mateixa zona de la Torre Eiffel vista amb el Google Maps. Ens hi podem moure en 360 graus. Imatge: Guillem Alsina

I com hi vaig?

Ja sabem on volem anar, però… com arribar-hi? Novament, Internet ens hi pot donar un cop de mà, i aquest és un truc vàlid fins i tot per escollir destinació en funció de si valoreu la proximitat del transport que us ha de dur a destinació: per exemple, si voleu saber quines destinacions teniu al vostre abast des de l’aeroport de Barcelona (o qualsevol altre aeroport de la geografia de l’Estat Espanyol) només cal que entreu al lloc web d’AENA, on hi tenen un magnífic cercador que us permet saber a quines destinacions es pot anar directament i, ja posats, amb quines companyies. Després només cal que aneu al lloc web de cada companyia i busqueu la millor oferta!

I si el que us agrada és no desenganxar els peus de terra, també podeu optar pel tren gràcies a la pàgina web de TGV; aquestes sigles no només denoten els trens de gran velocitat francesos, si no que des d’aquest punt es pot accedir a una gran varietat de ferrocarrils d’Europa central i del sud, reservant-ne els bitllets.

On m’estaré?

La meva pàgina preferida per trobar i reservar hotels és Booking.com, per la quantitat que hi ha, fins i tot més que pel preu. I aquí també tinc el meu truquet personal, encara que de fet aquest es pot resumir en saber usar una funcionalitat que està al nostre abast: la del mapa. Perquè molts cops això ens passa desapercebut, i acabem llogant una habitació a un hotel situat als afores de la ciutat on anem, pel que l’estada es converteix en un munt de desplaçaments amunt i avall si volem veure quelcom.

Amb el mapa de la ciutat (i abans ens en podem fer una idea amb el Google Maps de com és), localitzarem els punts que podem considerar com a cèntrics, és a dir, a prop dels principals monuments que vulguem visitar i, a partir d’aquí, buscarem un hotel qualsevol i aprofitarem que en la seva fitxa hi surt un enllaç per situar-lo en el mapa, per veure altres hotels de la zona i poder escollir-ne un a la nostra conveniència.

Hotels al centre de País. Foto: Guillem Alsina

Sobre el terreny

Google Maps és l’eina perfecta per moure’s per on sigui que estigueu. Particularment, vaig poder localitzar més detingudament monuments i saber què hi havia pels voltants d’on em trobava. Però compte en usar aquest programa de forma extensiva a l’estranger, doncs us poden caure uns càrrecs per roaming que espantarien al més pintat. Val més que us assegureu i contracteu una tarifa de roaming de dades amb el vostre telèfon o, si aneu amb el netbook i un mòdem USB, el mateix.

Una opció si sou usuaris de Nokia és OVI Maps, un servei no tan conegut però que està a l’alçada de Google en la majoria d’aspectes.

Ah! i si no us acabeu de decidir sobre on anar, us recomano una consulta al nostre bloc de viatges, on hi teniu suggeriments que van des d’una escapadeta ràpida fins a un gran viatge, passant per la descoberta de tots aquells racons secrets que no trobareu a les guies de viatges tradicionals ;-)

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Vacances, destinació: Internet”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio