Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Internet, Noticies

Vídeoconsultes contra les llistes d’espera a la sanitat pública

L'empresa que ho proposa no és del tot imparcial, ja que ofereix solucions de videoconferència
By , on 11 de abril de 2009
Així podria ser una consulta mèdica dins d'un temps?

Així podria ser una consulta mèdica dins d'un temps?

Un recent estudi de l’empresa Dialcom ha posat de relleu que la majoria dels usuaris de la sanitat pública creu que les vídeoconsultes ajudarien a reduir el greu problema de llistes d’espera que inunden tots els hospitals i dispensaris. Gairebé 9 de cada 10 enquestats es va manifestar en aquest sentit (un 87%).

Dialcom no és una part del tot imparcial en el tema, ja que desenvolupa precisament solucions de col·laboració per vídeo i videoconferència, però el què m’ha frepat més ha estat el nombre de persones que s’ha mostrat favorable a la implantació d’aquesta tecnologia, el què significa que almenys saben que existeix alguna forma de comunicar-se per vídeo a través d’una xarxa de comunicacions (que pot ser Internet, i estic segur que la majoria dels que han respost afirmativament hi pensaven) de manera interactiva.

Moltes de les consultes realitzades en hospitals i dispensaris no requereixen d’una exploració, i molts cops també els pacients no realitzen una consulta senzilla per mandra a fer el desplaçament fins al centre mèdic i esperar el seu torn a la cua.

La saturació del sistema mèdic és tal que hom pot passar-se mesos esperant per a què se li realitzi una intervenció quirúrgica, pel què aquesta situació ha generat un descontentament popular amb la sanitat pública.

No obstant, jo veig que aquí hi haurà inconvenients tals com la gent gran, que està poc avesada a les noves tecnologies i potser se li farà molt gran la corba d’aprenentatge, a més d’aquelles persones que acudeixen sistemàticament al metge per qualsevol petita molèstia que senten. Caldria fixar uns protocols que, per estrictes, gairebé que serien draconians.

S’havia parlat fa un temps de fer pagar una quantitat simbòlica per cada visita mèdica, un Euro per exemple. Potser el servei de consulta en línia podria seguir un esquema semblant, disposant un petit pagament per activar el servei o bé per cadascuna de les consultes realitzades. Pensem que, al cap i a la fi, seria també temps que els metges emprarien en atendre els pacients.

La mesura redundaria també en altres beneficis col·laterals, per petits que siguin, com l’estalvi en mitjans de transport derivat d’haver de fer menys visites al metge, i la reducció de contaminació que d’això se’n desprendria.

Que jo sàpiga, actualment l’administració pública no té plans per donar als ciutadans un servei semblant al proposat o, almenys, no me n’han arribat dades públiques (el què no vol dir que internament no en puguin estar parlant).

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Vídeoconsultes contra les llistes d’espera a la sanitat pública”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio