Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Linux, Seguretat, windows
Si, Microsoft empra Linux en el nou Bing, però per culpa d'un servei aliè

Matisant l’article sobre Microsoft i Linux al nou cercador

By , on 17 de juny de 2009
Microsoft contra Linux, l'eterna batalla

Microsoft contra Linux, l'eterna batalla

D’ençà que vaig publicar la noticia de la descoberta que el nou cercador de Microsoft (Bing) funcionava al menys parcialment sota GNU/Linux, hi ha hagut molta gent que se m’ha tirat a sobre (en sentit figurat, és clar…) dient-me que no tinc raó, que és inconcebible i que la informació és falsa i els meus coneixements tècnics mínims. Bé, després d’investigar una mica, em reafirmo en la majoria del què havia dit, alhora que matiso o, més aviat, concreto, la informació apuntada a l’entrada anterior.

El fet és que molta gent m’ha vingut dient que el Linux entrava en funcionament amb els servidors d’Akamai, una empresa que es dedica a servir continguts per compte d’altres, i no en els de Microsoft. Si em permeteu, faré un breu parèntesi per explicar què és d’això d’Akamai.

Aquesta és una empresa que disposa de servidors arreu del món i que du a terme funcions de memòria cau (caché) per a altres, treballant per a Microsoft en diversos serveis en línia com ara el cercador Live, al qual ve a substituir el nou Bing. Imagineu que heu de fer una cerca d’imatges o de vídeo. En accedir a les pàgines de resultats, si Akamai té un servidor col·locat geogràficament més a prop del vostre ordinador que els de Microsoft i us pot servir el contingut més ràpidament, ho farà. D’aquesta manera podem veure la funcionalitat d’Akamai com la d’un accelerador de la navegació.

Si, Akamai és una empresa diferent de Microsoft, que només serveix continguts (imatges, àudio, vídeo,…), però a fi de comptes aquests continguts ens són servits després de dur a terme una recerca amb una eina de Microsoft, i sota la seva imatge i logotip. Us posaré un exemple del què vull dir: imagineu-vos que tenim un restauranrt on hi ha un sol cambrer, el Sr. Finestres, el qual preveu que pot anar desbordat en un moment donat i li demana a un amic seu que regenta un bar just al costat si el pot ajudar a servir taules donat el cas que ell no doni l’abast. L’interpelat li diu que si, que cap problema. Comença a arribar gent al restaurant, els quals es van asseient a les diferents taules fins que arribeu vosaltres, i us asseieu en una taula que està a prop del bar de l’amic d’en Finestres.

Us atén aquest amic seu, identificant-se com a cambrer del restaurant Finestres, no pas com “el col·lega d’aquí del bar del costat que li fa un favor a en Finestres perquè estem a la mateixa penya del Barça”, per dir alguna cosa. Si teniu alguna queixa, a qui demanareu el full de reclamacions? al bar del costat, que no us ha servit res, o al restaurant Finestres, que és on esteu dinant? Si, jo vaig pensar el mateix: a can Finestres.

La polèmica està servida: fa servir Bing Linux en la seva operativa? si i no. Directament potser no, però si a mi m’arriben imatges, vídeos i àudio des d’un servidor GNU/Linux corresponents als resultats d’una cerca feta amb Bing, sense cap mena de dubte podré dir sense temor a equivocar-me que almenys parcialment en fa un ús.

En un altre moment us faré cinc cèntims més detalladament del què és i el que ofereix el nou cercador de la companyia de Steve Ballmer.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Matisant l’article sobre Microsoft i Linux al nou cercador”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio