Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Linux, windows

Microsoft ajudant Linux?

La companyia de Redmond ha alliberat codi font sota la llicència GPLv2
By , on 26 de agost de 2009
linux_vs_windows11

La companyia de Redmond va anunciar recentment i per sorpresa que donaria unes 20.000 línies de codi font en forma de drivers a l’organització que manté el nucli del Linux, codi font que estarà subjecte a la versió 2 de la GPL. Pel cap baix, aquest anunci és sorprenent, però què hi ha exactament al darrere?

L’anunci per si sol ja és una fita històrica. No és el primer cop que Microsoft obre codi font (de fet, és quelcom habitual en contra del que es pugui pensar, ja que contribueix a les comunitats que es formen al voltant de les seves eines de programació), però no ho havia fet mai directament al kernel Linux, el qual forma part del seu més directe rival en el terreny dels servidors i que, a més, busca postular-se també com un contendent directe en el camp dels desktops, malgrat que ara per ara no passa de ser un simple outsider força minoritari.

Concretament, el què ha alliberat Microsoft és el codi font corresponent a uns drivers que ajuden al nucli de Linux a ser més estable si l’executem virtualitzat sobre un Windows Server amb Hyper-V.

Aquí es pot discutir molt sobre si a la companyia que presideix Steve Ballmer li convé i li interessa aquest moviment o si ho fa per altruisme. Evidentment, Microsoft és una empresa, i com a tal ha de justificar beneficis davant dels seus accionistes. Per això, no li busqueu tres peus al gat quan anuncia que allibera un determinat codi font; evidentment que és en profit propi! estem parlant d’una empresa que genera milions, no d’una ONG!

Però lluny de si ho fa per altruisme o per pur interès camuflat d’altruisme, el què si és segur és que els guanyadors som els consumidors, els usuaris. Amb aquest codi font, i quan sigui completament integrat en el nucli de Linux, serà més segur i estable muntar servidors virtualitzats amb Linux sobre màquines que funcionin amb Windows. Per exemple, un servidor de correu Linux sobre un Windows, funcionarà -en teoria- millor.

Quedeu-vos, però, sobretot amb el fet que és el primer cop que Microsoft contribueix amb codi font a un rival directe com és Linux, tot un fet sense precedents i que ha deixat xocada a molta gent. Des de la mateixa comunitat “linuxera”, molts s’ho han pres a tall de broma i se n’han rigut, però en general pel què jo sé s’ha valorat positivament el moviment fet des de Redmond.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Microsoft ajudant Linux?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio