Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Linux, Noticies, windows
S'ha descobert des de Catalunya

Microsoft utilitza Linux per allotjar els seus serveis en línia?

By , on 29 de maig de 2009
Linux vs. Windows

Linux vs. Windows

Una curiosa noticia m’ha sobtat de bon matí quan he obert el meu compte de Facebook i he repassat les entrades del meu mural. Resulta que el meu bon amic i company Rafa Martín afirma en el seu bloc que el nou motor de cerca que està preparant Microsoft per competir amb Google s’allotja en servidors GNU/Linux. Si això hagués vingut d’algú altres n’hauria dubtat, però no d’en Rafa, al qui fa anys que conec i se de sobres que a banda d’una magnífica persona és també un excel·lent professional de la informàtica el prestigi del qual ha estat reconegut amb diferents guardons.

Immediatament m’he decidit a fer-li un truc. Sempre sol·lícit, en Rafa m’ha confirmat la troballa, informant-me a més que n’havia estat cercant referències a Internet i no havia trobat res sobre el tema. Preguntat sobre la metodologia emprada per contrastar el descobriment, m’ha explicat que ha usat un servei de Netcraft que permet esbrinar quin sistema operatiu empra un servidor connectat a Internet.

El més sorprenent ha vingut una mica més tard, quan el mateix Rafa ha dirigit aquesta eina cap a Live.com, el cercador actualment en actiu de Microsoft, ja que també ha donat els mateixos resultats. Es troben algunes eines i serveis en línia de la multinacional de Redmond hostatjats en servidors Linux? Podria ben ser i, és més, ja es va donar el cas. Va ser fa força temps i amb els servidors de Hotmail.

No obstant, jo a aquesta “primera patinada” de Microsoft li dono una excusa: Hotmail no va ser un servei llançat per la mateixa companyia, sinó que el va comprar ja fet. En el seu moment fou potser una de les grans adquisicions que es van fer abans de què explotés la bombolla de les punt com, i ja tenia una bona quantitat d’usuaris. Migrar tot això a servidors nous basats en un altre sistema operatiu no és quelcom trivial, i pot trigar força temps.

També alguns rumors més he escoltat, sobretot en tertúlies amb els amics i companys de professió. La qüestió és d’imatge sobretot, ja que les conyes amb la situació (recordem que Linux és tingut com el principal rival de Windows i l’enemistat de la comunitat del programari lliure envers Microsoft és fortíssima) es repeteixen cíclicament.

En no haver trobat res a la gran xarxa de xarxes, podem estar davant d’una exclusiva mundial? o bé pot ser alguna altra cosa com un servidor cau (caché) intermig? en qualsevol cas, i ni que sigui tan sols per qüestió d’imatge, a Microsoft li convindria que qualsevol informació tècnica vinculada amb els seus serveis en línia sorgís d’un servidor propi. No, si després voldran presumir de Windows quan apuntes a www.kumo.com i et surt un Linux…

Imatge: la rivalitat entre Windows i Linux. Fotomuntatge: Guillem Alsina

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Microsoft utilitza Linux per allotjar els seus serveis en línia?”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio