Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 

Post categorized in ‘Mac’

Mac, windows

PS Vita revolucionarà aviat el sector de les portàtils

La nova consola portàtil de Sony comptarà amb unes prestacions i potència inigualables, capaces de fer trontollar la competencia
By , on 20 de agost de 2011

La PS Vita o Playstation Vita ja està de forma oficial entre nosaltres, i amb alguns més detalls dels que ja coneixíem. Bateria o data oficial de sortida (sempre serà abans que acabi l’any en llançament mundial) han quedat als llimbs de les dades, aquest lloc on Sony té massa coses sempre. De totes maneres, es rumoreja que l’anunci oficial de la data de llançament es produirá el proper 16 d’agost, coincidint amb la fira Gamescom de Colonia, i que la consola en si podria veure la llum el proper mes d’octubre.

Ps Vita, la nova portàtil de Sony, ja està encenent motors

Però almenys, el preu de la PS Vita sí que es coneix ja, així que ja podeu anar estalviant. Si voleu fer-vos amb una nova Sony PS Vita aquest Nadal, a Espanya haureu de desemborsar 249 euros per a la versió només WiFi i 299 euros per al model de PS Vita amb accés a Internet 3G. A nosaltres ens semblen, malgrat el canvi desfavorable amb el dòlar i el ien, uns preus molt agressius per a la potència que demostren les seves especificacions. Anem doncs a conèixer la PS Vita a fons i amb les dades oficials a la mà.

La base de la PS Vita és la mateixa que ja coneixíem i que tant ens agradava: processador ARM Cortex A9 de quatre nuclis amb GPU SGX543MP4 + i pantalla de 5 polzades de tipus AMOLED. Ens agrada que no s’hagi escatimat en aquests dos elements. No es coneix però la RAM que acompanyarà el processador, tot i que s’espera que no baixi dels 512 MB promesos. Les dimensions queden oficialment amb les dades de 182 × 18/06 × 83.5 mm, unes molt bones xifres que no s’allunyen gaire de la mida dels smartphones més avançats.
Continue reading »

Comments (0)
Mac

Els millors aliats per al teu iPad

Infinitat de marques han llençat al mercat accessoris de tot tipus per solucionar les mancances de l'aparell portàtil d'Apple o conferir-li funcionalitats extra
By , on 25 de abril de 2011

El rey de les tablets, o pare de totes elles, l’iPad, acaba de complir un any. Dotze mesos que han servit per catapultar una tecnologia que molts titllaven de dubtosament útil i que avui en dia triomfa arreu del món. Més de 15 milions d’unitats s’han venut ja de la primera versió de l’iPad, molt menys que d’smartphones o ordinadors del mateix fabricant, però sens dubte una xifra més que respectable i que ens dóna senyals de la importancia d’aquests dispositius portàtils d’última generació.

Accessoris de tot tipus per l'iPad, per donar-li encara més usos

L’accés a la Internet mòbil és sens dubte un dels punts forts d’aquesta finestra al món que suposen les tablets. Prova d’això són les més de 80.000 aplicacions que s’han creat expressament per l’iPad, la majoria de les quals se serveixen de la xarxa per explotar el seu potencial. Però el fenomen s’ha estès també al maquinari, a la indústria dels objectes que es fabriquen per complementar la tableta.

I és que, com molts mòbils tàctils de gran format, un dels grans punts febles de l’iPad és sovint l’ergonomia a l’hora de prendre’l, ja que l’aparell manca d’un suport estable.

Així doncs, els primers accessoris que van sortir al mercat han tractat de pal.liar les mancances de l’aparell, com la falta d’endolls o d’un teclat real, encara que principalment el primer és protegir un aparell que pot arribar a costar 800 euros. Apple no va deixar escapar aquesta part del negoci i des del primer dia va vendre fundes amb faristol (un dels errors de l’aparell és que no se sap on o com donar-li suport) per 39 euros, teclats (71 euros), connexions USB (29) o auriculars (29 euros).

Tanmateix, l’imperi Apple no ha acovardit a altres empreses a llançar la seva pròpia línia d’accessoris, que cobreixen necessitats més concretes. Tots els següents, fabricats per tercers, han nascut per i per a l’iPad.

– Teclat-tapa. Zaggmate va ser el precursor d’aquest pràctic accessori (99 dòlars, 68 euros), de teclat físic i caixa protectora (més que funda) per l’iPad. El seu inconvenient és que incrementa el pes de l’iPad en gairebé 200 grams, a canvi de protegir-lo de veritat (per una cara). El fabricant líder de ratolins Logitech ha començat a produir amb la seva marca el mateix accessori, una bona prova que l’invent de Zaggmate és més que útil.

– Llapis que acoloreix. Bamboo Stylus, de l’empresa Wacom, escriu i dibuixa manualment sobre la pantalla de l’iPad. La punta fina (sis mil.límetres) permet major control de la cal.ligrafia i dels detalls. La mina és intercanviable per adaptar-se millor al treball que es vulgui realitzar. El llapis (20 grams de pes) és compatible amb les tabletes multimèdia de la mateixa tecnologia. Es vendrà a Espanya a mitjans de maig per 29,90 euros.

– Adaptador de paret. Com dèiem abans, el principal inconvenient de l’iPad és que està pensat per donar-li suport únicament a la falda. Vogel System ha creat una sèrie d’adaptadors perquè la tablet pengi a la paret, es sostingui en una taula o en els capçals dels seients dels automòbils. Es ven al web per peces, encara que l’equip complet surt per 120 dòlars (uns 80 euros).

– Funda, connector i carregador. AViiQ aporta una funda, però amb connexions i carregadors incorporats amb capacitat per a recarregar les bateries de tres aparells simultàniament. La funda inclou una connexió USB i diferents butxaques per a cables. Pesa 141 grams i costa 100 dòlars (uns 60 euros), més econòmic que comprar els accessoris per separat.

– Netejavidres. Nu-Screen HD és un netejavidres per a mòbils i tablets. L’inconvenient de les pantalles tàctils és que queden impreses les empremtes amb gran facilitat i després són molt difícils d’eliminar. En el cas de les tabletes, en ser més gran, produeix un efecte visual força brut. En aplicar la crema es forma a la superfície una fina pel.lícula no greixosa que redueix el rastre de les empremtes, a part que les que queden es suprimeixen fàcilment. Costa 20 dòlars (13,5 euros) i es compra directament a la web de l’empresa.

– Un joystick. El major ús de les tabletes no és la lectura ni la visió de pel lícules. És el joc, tant amb títols gratuïts com de pagament. De fet, la tableta s’està revelant com una amenaça per a les tradicionals consoles. Encara que aquestes cada vegada tenen menys botons i cables, l’empresa Joystick-It va en direcció contrària i s’ha inventat un petit joystick-comandament bàsic en les velles consoles, i ara no tant-per enganxar a la pantalla de l’iPad. Costa 25 dòlars (17 euros), és una cosa pesada i serveix per a dirigir millor les accions del joc.

– Adaptador per al conductor. Un altre producte per distreure els conductors d’EUA que hagin sobreviscut a la mania de parlar pel mòbil i escriure missatges mentre condueixen (en molts estats no està prohibit). Aquest braç de fibra de carboni serveix per posar l’iPad al cotxe, al costat del conductor. Costa 102 euros en Joy Factory.

– Faristol de partitura. El iKlip by IK Multimèdia (27 euros) és el faristol per a músics amb iPad que la fan servir de partitura o de llibret de les cançons del repertori. També està pensat per adjuntar a la tablet els amplificadors i micròfons.

– Funda disfressa. Models de fundes n’hi ha moltes, però poques realitzades artesanalment com la Volume 3, la tercera d’un grup d’artesans de Minnesota anomenat Pad and Quill. La seva gràcia és l’aparença d’agenda de despatx de notaria. La sorpresa salta quan s’obre i es veu l’aparell, i també es paga: 61 euros.

– Pissarra per a nens. Griffin converteix l’iPad en una pissarra on dibuixar i pintar. Costa 26 euros i a canvi proporcionen una funda protectora per l’aparell, a prova de cops. Per a nens de més de tres anys.

– Comandament de televisió. CoRedEye, per 137 euros, converteix els mòbils o les tablets en un comandament a distància per tota la llar. És capaç de controlar des del sofà la televisió, la música o les persianes.

Foto: Yutaka Tsutano

Comments (0)
Mac, Seguretat

Els problemes de privacitat amb iPhone i iPad 3G

La polémica va saltar a tots els fórums d'Internet fa uns dies quan vam saber que els dispositus d'Apple enregistren tots els nostres moviments
By , on 20 de abril de 2011

Fa pocs dies saltaven les alarmes de molts dels usuaris de dispositius mòbils tàctils d’Apple per un tema relacionat amb la nostra privacitat. I és que aquest bé tan fonamental podría estar sent violat pels omnipresents iPhone i iPad 3G, ja que estarien guardant un historial de geoposicionament dels seus propietaris en un fitxer.

Els punts que hem visitat queden registrats en el mapa virtual de Iphone Tracker

El més curiós de tot plegat, però, no és que l’arxiu (consolidated.db) estigui al directori principal de la memòria, plenament accessible, sinó que no té cap tipus de xifrat. Afortunadament el contingut no surt mai del nostre telèfon cap a servidors externs, però això no treu que la informació sigui fàcilment consultable per qualsevol entés en programació per a smartphones.

Tan fàcil com que Alasdair Allan i Pete Warden (investigadors especialitzats en seguretat informàtica), han desenvolupat una aplicació per Mac, iPhone Tracker, que van presentar a la conferència Where 2.0, amb la que ens projecten en un mapa els nostres punts de localització de l’últim any, a partir de les dades del fitxer.

L’arxiu, però, es genera en dispositius enganxats a operadores (no guarda informació GPS) i a través de l’accés a Internet mòbil 3G. Amb les dades que ens mostra l’aplicació és impossible treure una ruta, o bé localitzacions concretes, els punts apareixen perfectament alineats al voltant de llocs reals en què ens hem mogut, però els desenvolupadors informen que no s’està prenent tota la informació del fitxer, de manera que podria obtenir un mapa més definit.

Molts ens preguntarem doncs ara, per a què vol el meu iPhone aquesta informació? Perquè les dades queden recollides en ell vulguem o no, a més que és possible accedir-hi des del mateix ordinador on sincronitza amb el telèfon, només heu d’executar l’esmentada aplicació per descobrir-ho. El fitxer és una base de dades on es guarden els parells de coordenades juntament amb el moment exacte.

Sabem que aplicacions i serveis existents en el mercat poden generar informació semblant, fins i tot més definida (Google Latitude o Facebook Places), però ens donen l’opció que no sigui així.

Estem doncs, davant d’un greu problema de privacitat, amb Apple en el punt de mira? Certament, podríem dubtar que aquesta situació sigui considerada un problema de privacitat, que és el que pensen Allan i Warden. El fitxer es troba en els nostres equips, de la mateixa manera que pot estar-ho l’historial de navegació web del navegador, i ningú troba major problema en això.

La pròpia companyia ha decidit sortir al pas de la polèmica i intentar esclarir-ho tot, amb una sèrie de preguntes i respostes que ens ajudaran a entendre la situació.

El polèmic arxiu té com a funció, segons ells, portar un registre de la posició d’antenes (telefonia i WiFi) que ens envolten, mai la posició de l’usuari (encara que amb menor precisió es pot aconseguir). La seva missió és ajudar a que l’A-GPS funcioni més ràpida i eficientment.

Ens aclareixen també que l’arxiu roman en el telèfon i va creixent amb la informació que va recollint, i quan aquest s’envia a Apple, es realitza de forma xifrada i sense cap tipus de relació amb l’usuari.

Sembla ser que Apple es vol deslliurar de problemes amb l’assumpte, preparant una actualització. En ella l’històric de moviments quedarà limitat a set dies, una cosa així com la coneguda aplicació “Find my phone” de Windows Phone 7. De manera que es tingui informació relativament actual, però que no es munti un històric de localitzacions de la vida del telèfon.También ens informen que tindrem la possibilitat de posar-lo a zero quan considerem necessari.

Aprofitant que tractem aquest tema de la localització, podem llegir a The Register, que la dependència del servei de mapes que té Apple per part de Google podria passar a ser història. Apple estaria treballant en un servei similar, de fet recentment ha comprat una empresa canadenca-francesa que desenvolupa programari que treballa amb mapes.

Vosaltres què en penseu de tot plegat? És per començar a patir en quant a problemes de privacitat o està justificat que Apple registri en els seus dispositius aquestes dades sobre la nostra posició sempre en el nostre propi benefici?

Foto: Joshua Kaufman

Comments (0)
Mac

La guerra dels grans jocs a la Mac App Store

Amb el llançament de la tenda virtual d'aplicacions per Mac, títols importants volen entrar en aquest nou model de negoci en expansió
By , on 15 de febrer de 2011

La tenda virtual d’aplicaciones pel sistema operatiu portàtil de Apple (iOS 4) està plagada de propostes variades i per a tots els gustos, resolent problemàtiques de tot tipus. Des de precisos serveis de geolocalització fins a versions reduïdes de les xarxes socials més usuals, com Facebook, tot hi és present. I són els videojocs un gran sector que ha vist crèixer els seus ingressos exponencialment gràcies a l’èxit de iPhone i els seus germans (iPad, iPod Touch, etc.).

La Mac App Store està plena de títols molt variats, en contingut i cost

Fins ara, a l’App Store de iOS estavem acostumats a veure a la secció de jocs aquells títols que destacaven per ser més casuals. Parlem d’aquells que no requereixen que ens aprenguem una gran història, de manera que puguem pausar i reprendre quan vulguem sense dificultats. És per això que els creadors de títols com Angry Birds s’han llançat de cap a la Mac App Store (el servei d’aplicacions per al sistema operatiu d’ordinador de Apple) amb l’esperança de poder repetir la mateixa explosió de descàrregues i beneficis que a iOS.
Continue reading »

Comments (0)
Mac, Mòbils, Software
El servei pioner en l'intercanvi P2P es manté viu, però molt per sota de la fama que va arribar a tenir

Napster, ara també a l’iPhone

Una versió per a Android no trigarà en fer acte de presència
By , on 20 de octubre de 2010

El client de Napster per a iPhone mostrant la portada d'un disc. Imatge cortesia de Napster

Temps era temps (i els internautes més joves això no ho heu viscut) en què la música a Internet tenia un nom: Napster. Si ara hi ha polèmiques sobre el lliure intercanvi de continguts digitals a Internet com ara la música i el cinema, si això és o no pirateria, n’hem de buscar l’origen en Napster, que entre finals del segle XX i principis del XXI (servidor ja té una edat…) va revolucionar la industria permetent que els internautes es poguessin intercanviar la seva música digitalitzada en format MP3 directament entre ells, sense servidors d’emmagatzemament centralitzats.

L’encalçament de la industria discogràfica va acabar amb ell, però la caixa de Pandora ja havia estat destapada: a Napster el van succeir nombrosos serveis semblants que buscaven el mateix però canviant la manera de treballar per tal que no se’ls pogués acusar de res. Quan n’aconseguien tombar un, desenes el reemplaçaven. Legal o il·legal, la industria musical semblava haver perdut la batalla abans fins i tot que aquesta hagués començat.

Però la història de Napster no s’havia acabat. Després de fer fallida, els seus actius foren adquirits per Roxio (empresa dedicada al programari i famosa per fer la competència al Nero amb l’Easy CD Creator) i després passaren a la cadena nord-americana Best Buy (una mena de PC City de l’altra banda de l’Atlàntic) que el rellançà en el 2008 com a servei de venda de música legal… i com a una ombra del què en el seu dia fou. Però Napster ha continuat fent camí, més bé o més malament, i adaptant-se als nous temps. Això si, tot de pagament.

La pantalla principal de Napster per a iPhone. Imatge cortesia de Napster

Una de les opcions amb les que comptem és la d’usar el servei en el nostre smartphone. I, d’entre aquests, la darrera opció disponible és la de l’iPhone. De la iTunes Store ja en podem descarregar el client de Napster, i si bé el programa es pot descarregar sense problema, per a fer-lo servir per escoltar música si que haurem d’abonar una quantitat de diners. Aquesta, però, no és més gran que qualsevol altre servei de música en streaming per a smartphones; per exemple, cal recordar que el servei de Spotify és gratuït només per a ordinadors, però que esdevé de pagament quan passem als telèfons mòbils.

Per als posseïdors d’un telèfon basat en Android (una comunitat que creix a cada dia que passa) dir-vos que també s’està treballant en ultimar una versió per a aquest sistema operatiu, malgrat que sense data de sortida (però previsiblement aviat).

Comments (0)
Cibersocietat, Mac
La inauguració de la primera Apple Store de l'Estat a Barcelona va deixar imatges que l'autor qualifica de còmiques

El fenomen fanboy torna a triomfar

La noticia ha transcendit els mitjans purament tecnològics per abastar els més generalistes, com TV3
By , on 13 de setembre de 2010

Expectació de la premsa en el moment d'obertura al públic. Foto: José Manuel Pérez Sevilla

Apple ho ha tornat a fer, aquest cop a escala local. El passat dissabte dia 4 s’inaugurava al centre comercial La Maquinista de Barcelona la primera botiga oficial de la companyia (Apple Store) a l’Estat Espanyol. D’aquesta manera, Barcelona s’avança una setmana a l’obertura de la botiga de Madrid…

L’acte d’inauguració al públic* es va efectuar a les 10 del matí (els periodistes vam poder entrar a les 9), però l’ambient ja havia començat abans, concretament un dia abans. Perquè 24 van ser aproximadament les hores que van haver d’esperar fent cua els primers clients que van accedir a l’interior de la botiga. Tota una mostra del culte que desperta la companyia de la poma mossegada i del qual ja us n’havia parlat amb anterioritat.

Perquè, sincerament, fer cua durant tot un dia sencer (amb la seva corresponent nit) per ser el primer en entrar a una botiga… eps, compte! que jo respecto a tothom i entenc que les persones que ho van fer són lliures de fer el que vulguin amb la seva vida sempre i quan no molestin ningú (i en aquest cas no molestaven a ningú altres, això segur), però ho continuo trobant força ridícul. I consti que em considero un fanàtic de la tecnologia i un admirador de l’obra de Steve Jobs, però alhora un consumidor prou crític per no estar encegat amb cap fabricant ni filosofia en particular; tant empro Windows com Mac o Linux, i tant uso un Nexus One com un Nokia N900. Tot és qüestió del moment i del que necessiti.

Continue reading »

Comments (0)
Mac, Mòbils
Apple sempre ha presentat una nova generació del seu telèfon mòbil en dates estiuenques

Així podria ser el proper iPhone

L'afegit d'una càmera a la part frontal per fer videoconferència, la possible novetat més destacable
By , on 6 de maig de 2010

El que se suposa serà l'iPhone 4G. Fotografia gentilesa de Gizmodo

Un cop passat el cop d’efecte de l’iPad, i malgrat que el nou aparell d’Apple està batent rècords de vendes (com no!), arriba l’hora de plantejar-se com serà la propera generació de l’iPhone. Si els nois de Steve Jobs continuen amb la seva política tradicional de presentar una nova versió evolucionada de l’iPhone cap a l’estiu dels anys parells, en poques setmanes podria tocar-nos viure una nova presentació de la companyia de la poma mossegada.

A més, enguany els rumors tenen un atractiu afegit d’ençà que s’ha donat a conèixer un suposat prototip del nou iPhone, batejat com a 4G per la vox populi, o també com a iPhone HD per la seva pantalla d’alta definició. L’origen d’aquest prototip no queda gaire clar, però segons les explicacions que han transcendit, podria haver estat un enginyer d’Apple qui se l’hagués oblidat en un bar de San José (Califòrnia) i, qui l’hagués recuperat, el va posar a la venda en subhasta. No obstant, no pocs pensen que, en realitat, el prototip fou sostret il·legalment i, de fet Apple ha presentat una demanda.

El fet és que aquest telèfon va arribar finalment a les mans de l’editor en cap del blog Gizmodo, i naturalment aquest en va fer una anàlisi fotogràfica prou extensa. Resultat: la policia va irrompre l’altre dia al domicili particular d’aquesta persona per a registrar-lo i endur-se’n tot el material informàtic que s’hi trobés per mirar d’esbrinar qui li havia venut l’exemplar “extraviat” d’iPhone 4G.
Continue reading »

Comments (0)
Mac
El nou gàdget d'Apple ha generat tan comentaris d'admiració com de reprovació

iPad: reinventant el ja inventat?

La CPU, signada per la mateixa companyia de Cupertino, un dels trets importants que més desapercebut ha passat
By , on 3 de febrer de 2010
El nou iPad en mode vertical i apaisat

El nou iPad en mode vertical i apaisat

Apple ha volgut encetar una altra revolució amb el seu gàdget més recent, l’iPad, que respon al tan rumorejat Tablet PC del qual Internet n’anava plena aquests darrers mesos. No obstant, i si bé als incondicionals de Steve Jobs i els seus, els ha semblat una altra de les meravelles arquitectòniques (d’arquitectura de computadors, s’entén) que aquests ens deparen, a d’altres ens ha semblat una entrada un xic escarransida, si bé que prou vistosa i amb aspectes interessants.

l’iPad no deixa de ser el “germà gran” de l’iPhone i l’iPod Touch, de mida superior i -almenys suposo, perquè no l’he pogut tenir a les mans com la majoria dels mortals- amb l’excel·lent pantalla que ha fet famosos a aquests, en el nou gàdget ampliada fins a les 9,7” en diagonal.

El sistema operatiu que el governa és l’iPhone OS, el mateix que en el telèfon mòbil de la companyia, però amb alguns afegits gràfics que li permeten treure més partit de la pantalla més gran en la què corre. Les aplicacions són compatibles amb l’iPhone i l’iPod Touch, i ens les podem descarregar des de la mateixa App Store, malgrat que per a felicitat dels programadors i venedors de programari, les característiques d’aquest dispositiu permeten que amb noves aplicacions creades expressament per a ell, se’n pugui treure més suc. Així que el negoci no pararà…

Tot i que se li pot acoblar un teclat físic extern, l’iPad gaudeix d’un teclat virtual en pantalla, basat en el de l’iPhone però més còmode gràcies a què és més gran, amb el què tindrem un teclat QWERTY com el d’un portàtil convencional gairebé complet a la nostra pantalla.

El programari incorporat és el de sempre, essent la principal estrella el navegador web Safari (base de l’execució d’aplicacions), així com la reproducció de vídeo i música (funcionalitat d’iPod), la lectura de llibres electrònics (tot i que hem de recordar que no és un dispositiu de tinta electrònica, pel què cansa tant a la vista com un portàtil o Tablet PC convencional) i les funcions de calendari i agenda d’adreces.

Les configuracions inclouran capacitats de disc de 16, 32 o 64 GB, WiFi i Bluetooth i, en alguns models, la possibilitat d’un mòdem 3G incorporat, pel què podrem connectar-nos allà on ens trobem (i hi hagi cobertura). El suport per a formats s’estén als habituals DOC, PDF, DOCX, PowerPoint, Excel, RTF, text pla, JPG, TIFF, GIF, MP3, AAC, Lossless, AIFF, WAV, H.264, i MPEG-4 com a principals a més d’alguns altres.

Un detall que ha passat inadvertit per a molts és que el microxip que governa aquesta màquina ha estat fabricat per Apple. Rep el nom d’A4 (per l’Audi, o pel full de paper???) i no n’han transcendit detalls tècnics, però es rumoreja -i és gairebé segur- que és un SoC (System on a Chip, amb apartat gràfic integrat en la mateixa pastilla) d’arquitectura ARM. Apple actualment ja empra aquesta arquitectura en els xips que governen l’iPhone i l’iPod Touch, però d’aquests en subcontracta la fabricació a Samsung, mentre que l’A4 és seu. Viurem amb això un revival de l’estratègia d’Apple amb el PowerPC, ficant-se a sac en el terreny dels semiconductors? tot podria ser, i això no mancaria d’importància, doncs a la llarga podria tenir un gran impacte en la industria.

Comments (0)
Mac
És la companyia de Steve Jobs massa opressiva amb els seus usuaris?

Apple, l’altre monopoli?

Monopoli de Microsoft? Apple imposa unes condicions draconianes a aquells qui compren els seus productes...
By , on 23 de novembre de 2009
Bill Gates i Steve Jobs, dues cares d'una mateixa moneda?

Bill Gates i Steve Jobs, dues cares d'una mateixa moneda?

L’altre dia, parlant amb un amic meu també informàtic, em va fer partícip d’un pensament interessant: Apple és, al seu parer un monopoli, fins i tot més dur que el què s’atribueix a Microsoft.

Posteriorment vaig estar reflexionant sobre aquesta afirmació; efectivament, em sembla que la companyia de Steve Jobs té uns tics força autoritaris amb els usuaris dels seus productes, però la salva el fet d’ocupar un racó encara minoritari dins de l’espectre de la informàtica (sobre un 5% segons les darreres estadístiques, si no recordo malament).

El pitjor de tot és l’iPhone. A banda que és un terminal que per motius tècnics jo no adquiriria (sóc un enamorat dels Nokia de gamma alta), però que en termes tècnics i de preferències es pot discutir molt, no trobo gaire bé que per a instal·lar qualsevol aplicació s’hagi de passar per la companyia fabricant. Deixo d’entrar en polèmiques sobre si és millor l’iPhone OS que l’Android, WebOS, Symbian, Windows Mobile o BlackBerry OS (crec que pot competir amb els dos primers, però Symbian i Windows no són ara per ara rivals dels altres, i el BlackBerry OS es troba entre uns i altres), i a falta de saber exactament com proveirà Palm d’aplicacions als seus usuaris, Android et dóna la llibertat, al menys, de poder sortir-te de la seva botiga virtual d’aplicacions per instal·lar programes vinguin d’on vinguin.
Continue reading »

Comments (0)
Mac, Mòbils, Noticies

Skype ja disponible per a l’iPhone!

A més de les trucades de veu, també permet xatejar
By , on 7 de abril de 2009
El logotip de Skype

El logotip de Skype

Des de ja, tots els posseïdors d’un iPhone 3G o iPod Touch de segona generació poden descarregar i instal·lar des de l’App Store el client de Skype per realitzar trucades de veu sobre IP als seus contactes en aquesta xarxa.

Skype és un conegut programa que permet establir converses de veu a través d’Internet, i en les darreres versions també aprofita les populars webcams per a la realització de videoconferència de persona a persona. La seva popularitat és deguda en part a què ha estat un dels primers clients gratuïts en explotar les possibilitats de la VoIP (veu sobre IP), en part per la bona qualitat d’àudio que dona, i en una tercera part per la seva disponibilitat per a les principals plataformes del mercat: Windows, Mac OS X, GNU/Linux, Windows Mobile. I, amb aquest llançament es calcula que pot abastar uns vint milions de nous usuaris.

La necessitat que té d’un iPhone 3G (de fet, l’únic que s’ha venut i es ven “oficialment” al nostre país) és degut a què pot funcionar amb una connexió WiFi o 3G, pel què si no disposem d’aquesta darrera opció, només ens queda el WiFi, amb el què els seus creadors han decidit limitar-lo només als nous dispositius. Pel què fa a l’iPod Touch de segona generació, és necessari ja que el de la primera no disposa de micròfon incorporat, pel que no podem parlar al nostre interlocutor.

Continue reading »

Comments (0)
Pàgina 1 de 212

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio