Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mac, Mòbils
Apple sempre ha presentat una nova generació del seu telèfon mòbil en dates estiuenques

Així podria ser el proper iPhone

L'afegit d'una càmera a la part frontal per fer videoconferència, la possible novetat més destacable
By , on 6 de maig de 2010

El que se suposa serà l'iPhone 4G. Fotografia gentilesa de Gizmodo

Un cop passat el cop d’efecte de l’iPad, i malgrat que el nou aparell d’Apple està batent rècords de vendes (com no!), arriba l’hora de plantejar-se com serà la propera generació de l’iPhone. Si els nois de Steve Jobs continuen amb la seva política tradicional de presentar una nova versió evolucionada de l’iPhone cap a l’estiu dels anys parells, en poques setmanes podria tocar-nos viure una nova presentació de la companyia de la poma mossegada.

A més, enguany els rumors tenen un atractiu afegit d’ençà que s’ha donat a conèixer un suposat prototip del nou iPhone, batejat com a 4G per la vox populi, o també com a iPhone HD per la seva pantalla d’alta definició. L’origen d’aquest prototip no queda gaire clar, però segons les explicacions que han transcendit, podria haver estat un enginyer d’Apple qui se l’hagués oblidat en un bar de San José (Califòrnia) i, qui l’hagués recuperat, el va posar a la venda en subhasta. No obstant, no pocs pensen que, en realitat, el prototip fou sostret il·legalment i, de fet Apple ha presentat una demanda.

El fet és que aquest telèfon va arribar finalment a les mans de l’editor en cap del blog Gizmodo, i naturalment aquest en va fer una anàlisi fotogràfica prou extensa. Resultat: la policia va irrompre l’altre dia al domicili particular d’aquesta persona per a registrar-lo i endur-se’n tot el material informàtic que s’hi trobés per mirar d’esbrinar qui li havia venut l’exemplar “extraviat” d’iPhone 4G.

També s’especula amb la possibilitat de que tot sigui un muntatge, i de que aquest no acabi essent el veritable nou iPhone.

Independentment del que pugui ser o deixar de ser, tinc força clar que el futur iPhone 4G incorporarà una càmera de vídeo a la part davantera per a fer videoconferència. Per afirmar això em baso en el darrer SDK de l’iPhone OS 4 alliberat per Apple, i en el qual hi consten les crides i funcions necessàries per a la realització de videoconferència. L’iPad no inclou càmera davantera, i no se’n llançarà una nova revisió d’aquest aparell fins ves a saber quan, així que l’únic dispositiu susceptible d’incorporar videoconferència en breu i basat en iPhone OS és un nou iPhone.

El mateix SDK inclou la possibilitat d’emmagatzemar i gestionar arxius en local, quelcom fins ara mai vist en la família d’iPhone, i malgrat que podria ben bé ser així en el dispositiu final, jo no hi aposto gaire: Steve Jobs sembla convençut en amagar aquests detalls a l’usuari final, i quan al nostre amic se li fica una cosa entre cella i cella, no hi ha res ni al cel ni a la terra que el faci canviar de parer…

La pantalla estic segur que millorarà, oferint més qualitat de vídeo i imatge estàtica, i el so també el milloraran, i a això se li afegirà algun canvi estètic, però seran tot just detalls.

Ara, a veure quants encerts faig ;-)

Fotografia: Gizmodo sota llicència Creative Commons

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Així podria ser el proper iPhone”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio