Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Mac
La inauguració de la primera Apple Store de l'Estat a Barcelona va deixar imatges que l'autor qualifica de còmiques

El fenomen fanboy torna a triomfar

La noticia ha transcendit els mitjans purament tecnològics per abastar els més generalistes, com TV3
By , on 13 de setembre de 2010

Expectació de la premsa en el moment d'obertura al públic. Foto: José Manuel Pérez Sevilla

Apple ho ha tornat a fer, aquest cop a escala local. El passat dissabte dia 4 s’inaugurava al centre comercial La Maquinista de Barcelona la primera botiga oficial de la companyia (Apple Store) a l’Estat Espanyol. D’aquesta manera, Barcelona s’avança una setmana a l’obertura de la botiga de Madrid…

L’acte d’inauguració al públic* es va efectuar a les 10 del matí (els periodistes vam poder entrar a les 9), però l’ambient ja havia començat abans, concretament un dia abans. Perquè 24 van ser aproximadament les hores que van haver d’esperar fent cua els primers clients que van accedir a l’interior de la botiga. Tota una mostra del culte que desperta la companyia de la poma mossegada i del qual ja us n’havia parlat amb anterioritat.

Perquè, sincerament, fer cua durant tot un dia sencer (amb la seva corresponent nit) per ser el primer en entrar a una botiga… eps, compte! que jo respecto a tothom i entenc que les persones que ho van fer són lliures de fer el que vulguin amb la seva vida sempre i quan no molestin ningú (i en aquest cas no molestaven a ningú altres, això segur), però ho continuo trobant força ridícul. I consti que em considero un fanàtic de la tecnologia i un admirador de l’obra de Steve Jobs, però alhora un consumidor prou crític per no estar encegat amb cap fabricant ni filosofia en particular; tant empro Windows com Mac o Linux, i tant uso un Nexus One com un Nokia N900. Tot és qüestió del moment i del que necessiti.


El súmmum del matí fou, al meu parer, el moment en què treballadors i clients es van començar a animar mútuament amb crits com “Si, si si, Apple ja és aquí!” o el típic “Campions, campions!” tantes vegades escoltat en estadis de futbol i, un cop ja podien passar els primers clients, aquests foren escortats per un passadís d’honor format pels treballadors de la botiga que els aplaudien.

Apple ha sabut convertir certes coses en una mena de show a l’estil Disneyland en vessant techie, una litúrgia com ara les keynotes (presentacions) de Steve Jobs, que són seguides arreu del món via vídeo (des de fa un temps, Apple les ofereix en directe així) o pels Twitter d’aquells qui tenen la sort de ser-hi presents. És la nova fe dins el moviment de quasi-religiositat que suposa ser un geek, i que exigeix fe cega en el que faci Steve Jobs, en fer-ho servir com ell indica, i en defensar Apple a capa i espasa davant de qui sigui i amb els arguments que siguin.

Davant el fet que és programari tancat, un maquer sempre afirmarà que són aplicacions pensades per a que l’usuari final les sàpiga fer anar, i a aquests no els interessa el codi font; davant l’anàlisi que l’iPhone no pot intercanviar fitxers directament amb l’ordinador sense fer servir l’iTunes de missatger, exposaran que si, però que al final hi ha maneres i que tampoc és tan necessari.

Tot té els seus avantatges i els seus inconvenients, i com no entenc aquell qui ataca sistemàticament a Apple, tampoc sóc capaç d’entendre aquell qui fa vint-i-quatre hores de cua davant de l’Apple Store per ser el primer en entrar-hi entre els aplaudiments dels que hi treballen, encara que ja ho he dit: tothom és lliure de fer el que li dicti el seu seny.

De qualsevol manera, benvinguda a Catalunya, pometa ;-)

* En teniu un resum detallat en castellà a UberPC.es

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “El fenomen fanboy torna a triomfar”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio