Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mac

Els millors aliats per al teu iPad

Infinitat de marques han llençat al mercat accessoris de tot tipus per solucionar les mancances de l'aparell portàtil d'Apple o conferir-li funcionalitats extra
By , on 25 de abril de 2011

El rey de les tablets, o pare de totes elles, l’iPad, acaba de complir un any. Dotze mesos que han servit per catapultar una tecnologia que molts titllaven de dubtosament útil i que avui en dia triomfa arreu del món. Més de 15 milions d’unitats s’han venut ja de la primera versió de l’iPad, molt menys que d’smartphones o ordinadors del mateix fabricant, però sens dubte una xifra més que respectable i que ens dóna senyals de la importancia d’aquests dispositius portàtils d’última generació.

Accessoris de tot tipus per l'iPad, per donar-li encara més usos

L’accés a la Internet mòbil és sens dubte un dels punts forts d’aquesta finestra al món que suposen les tablets. Prova d’això són les més de 80.000 aplicacions que s’han creat expressament per l’iPad, la majoria de les quals se serveixen de la xarxa per explotar el seu potencial. Però el fenomen s’ha estès també al maquinari, a la indústria dels objectes que es fabriquen per complementar la tableta.

I és que, com molts mòbils tàctils de gran format, un dels grans punts febles de l’iPad és sovint l’ergonomia a l’hora de prendre’l, ja que l’aparell manca d’un suport estable.

Així doncs, els primers accessoris que van sortir al mercat han tractat de pal.liar les mancances de l’aparell, com la falta d’endolls o d’un teclat real, encara que principalment el primer és protegir un aparell que pot arribar a costar 800 euros. Apple no va deixar escapar aquesta part del negoci i des del primer dia va vendre fundes amb faristol (un dels errors de l’aparell és que no se sap on o com donar-li suport) per 39 euros, teclats (71 euros), connexions USB (29) o auriculars (29 euros).

Tanmateix, l’imperi Apple no ha acovardit a altres empreses a llançar la seva pròpia línia d’accessoris, que cobreixen necessitats més concretes. Tots els següents, fabricats per tercers, han nascut per i per a l’iPad.

– Teclat-tapa. Zaggmate va ser el precursor d’aquest pràctic accessori (99 dòlars, 68 euros), de teclat físic i caixa protectora (més que funda) per l’iPad. El seu inconvenient és que incrementa el pes de l’iPad en gairebé 200 grams, a canvi de protegir-lo de veritat (per una cara). El fabricant líder de ratolins Logitech ha començat a produir amb la seva marca el mateix accessori, una bona prova que l’invent de Zaggmate és més que útil.

– Llapis que acoloreix. Bamboo Stylus, de l’empresa Wacom, escriu i dibuixa manualment sobre la pantalla de l’iPad. La punta fina (sis mil.límetres) permet major control de la cal.ligrafia i dels detalls. La mina és intercanviable per adaptar-se millor al treball que es vulgui realitzar. El llapis (20 grams de pes) és compatible amb les tabletes multimèdia de la mateixa tecnologia. Es vendrà a Espanya a mitjans de maig per 29,90 euros.

– Adaptador de paret. Com dèiem abans, el principal inconvenient de l’iPad és que està pensat per donar-li suport únicament a la falda. Vogel System ha creat una sèrie d’adaptadors perquè la tablet pengi a la paret, es sostingui en una taula o en els capçals dels seients dels automòbils. Es ven al web per peces, encara que l’equip complet surt per 120 dòlars (uns 80 euros).

– Funda, connector i carregador. AViiQ aporta una funda, però amb connexions i carregadors incorporats amb capacitat per a recarregar les bateries de tres aparells simultàniament. La funda inclou una connexió USB i diferents butxaques per a cables. Pesa 141 grams i costa 100 dòlars (uns 60 euros), més econòmic que comprar els accessoris per separat.

– Netejavidres. Nu-Screen HD és un netejavidres per a mòbils i tablets. L’inconvenient de les pantalles tàctils és que queden impreses les empremtes amb gran facilitat i després són molt difícils d’eliminar. En el cas de les tabletes, en ser més gran, produeix un efecte visual força brut. En aplicar la crema es forma a la superfície una fina pel.lícula no greixosa que redueix el rastre de les empremtes, a part que les que queden es suprimeixen fàcilment. Costa 20 dòlars (13,5 euros) i es compra directament a la web de l’empresa.

– Un joystick. El major ús de les tabletes no és la lectura ni la visió de pel lícules. És el joc, tant amb títols gratuïts com de pagament. De fet, la tableta s’està revelant com una amenaça per a les tradicionals consoles. Encara que aquestes cada vegada tenen menys botons i cables, l’empresa Joystick-It va en direcció contrària i s’ha inventat un petit joystick-comandament bàsic en les velles consoles, i ara no tant-per enganxar a la pantalla de l’iPad. Costa 25 dòlars (17 euros), és una cosa pesada i serveix per a dirigir millor les accions del joc.

– Adaptador per al conductor. Un altre producte per distreure els conductors d’EUA que hagin sobreviscut a la mania de parlar pel mòbil i escriure missatges mentre condueixen (en molts estats no està prohibit). Aquest braç de fibra de carboni serveix per posar l’iPad al cotxe, al costat del conductor. Costa 102 euros en Joy Factory.

– Faristol de partitura. El iKlip by IK Multimèdia (27 euros) és el faristol per a músics amb iPad que la fan servir de partitura o de llibret de les cançons del repertori. També està pensat per adjuntar a la tablet els amplificadors i micròfons.

– Funda disfressa. Models de fundes n’hi ha moltes, però poques realitzades artesanalment com la Volume 3, la tercera d’un grup d’artesans de Minnesota anomenat Pad and Quill. La seva gràcia és l’aparença d’agenda de despatx de notaria. La sorpresa salta quan s’obre i es veu l’aparell, i també es paga: 61 euros.

– Pissarra per a nens. Griffin converteix l’iPad en una pissarra on dibuixar i pintar. Costa 26 euros i a canvi proporcionen una funda protectora per l’aparell, a prova de cops. Per a nens de més de tres anys.

– Comandament de televisió. CoRedEye, per 137 euros, converteix els mòbils o les tablets en un comandament a distància per tota la llar. És capaç de controlar des del sofà la televisió, la música o les persianes.

Foto: Yutaka Tsutano

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els millors aliats per al teu iPad”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio