Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mac, Mòbils, Noticies

Skype ja disponible per a l’iPhone!

A més de les trucades de veu, també permet xatejar
By , on 7 de abril de 2009
El logotip de Skype

El logotip de Skype

Des de ja, tots els posseïdors d’un iPhone 3G o iPod Touch de segona generació poden descarregar i instal·lar des de l’App Store el client de Skype per realitzar trucades de veu sobre IP als seus contactes en aquesta xarxa.

Skype és un conegut programa que permet establir converses de veu a través d’Internet, i en les darreres versions també aprofita les populars webcams per a la realització de videoconferència de persona a persona. La seva popularitat és deguda en part a què ha estat un dels primers clients gratuïts en explotar les possibilitats de la VoIP (veu sobre IP), en part per la bona qualitat d’àudio que dona, i en una tercera part per la seva disponibilitat per a les principals plataformes del mercat: Windows, Mac OS X, GNU/Linux, Windows Mobile. I, amb aquest llançament es calcula que pot abastar uns vint milions de nous usuaris.

La necessitat que té d’un iPhone 3G (de fet, l’únic que s’ha venut i es ven “oficialment” al nostre país) és degut a què pot funcionar amb una connexió WiFi o 3G, pel què si no disposem d’aquesta darrera opció, només ens queda el WiFi, amb el què els seus creadors han decidit limitar-lo només als nous dispositius. Pel què fa a l’iPod Touch de segona generació, és necessari ja que el de la primera no disposa de micròfon incorporat, pel que no podem parlar al nostre interlocutor.

Aquesta és l'aparença de Skype per a l'iPhone

Aquesta és l'aparença de Skype per a l'iPhone

Aquest llançament era molt esperat per la comunitat d’usuaris de l’iPhone, ja que gràcies a aquest programa podran a partir d’ara parlar amb qualsevol dels seus contactes arreu del món sense gastar ni un cèntim més, ja que la seva trucada es cursarà a través d’Internet (si no és que acaba arribant a un altre telèfon, ja sigui mòbil o fixe), recolzant-se en la tarifa plana de dades.

No obstant, aquesta mateixa possibilitat ha esdevingut polèmica per a les operadores nord-americanes, que han pressionat per tal que el client de Skype només funcioni amb la connexió WiFi i no pas amb la 3G, ja que això els podria suposar una pèrdua econòmica.

A més de poder parlar amb els nostres contactes (i ens serà indiferent que ells estiguin en un altre iPhone, en un ordinador de sobretaula o en una PDA amb Windows Mobile), podrem xatejar amb ells i veure’n les mateixes característiques que quan estem a l’ordinador.

Però aquí no s’acaben els plans expansius de Skype, ja que es rumoreja que el següent pas serà una versió del seu client per als smartphones BlackBerry. Aquests són, juntament amb els telèfons que empren Symbian, el principal grup de sistemes operatius per a telèfons intel·ligents pel què fa al seu ús.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Skype ja disponible per a l’iPhone!”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio