Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Mac, Noticies

Steve Jobs es retira temporalment de la direcció d’Apple

By , on 23 de gener de 2009
Steve Jobs, foto oficial d'Apple (encara és de fa uns anys i no ha estat actualitzada, evidentment)

Steve Jobs, foto oficial d'Apple (encara és de fa uns anys i no ha estat actualitzada, evidentment)

Aquesta setmana passada el CEO i cofundador de la companyia de la poma mossegada va anunciar que s’aparta temporalment de les seves funcions en la direcció de l’empresa per seguir una cura a la malaltia que pateix, més complicada del que en principi s’havia afirmat.

Ja el passat 5 de gener, Jobs es veia obligat a desmentir públicament els rumors que fins i tot l’havien prostrat en el llit de mort. Aquests rumors eren deguts a l’aspecte demacrat que havia presentat en les seves darreres aparicions públiques i que, realment, no era gens saludable. El colofó fou l’anunci del 16 de desembre de què Jobs no seria l’encarregat de donar la tradicional keynote de la MacWorld Expo de gener, juntament amb el CES de Las Vegas el primer gran acte de la indústria tecnològica de l’any.

La figura de Jobs és crucial per a Apple, no només per ser un dels fundadors de la companyia, sinó també per ser l’artífex de la seva època daurada després del parèntesi que va suposar la direcció de John Sculley i la crisi a la qual es va enfrontar l’empresa. D’aquesta manera, els analistes de mercat, inversors i altres elements fonamentals per al bon desenvolupament econòmic d’una empresa, entenen que el binomi Apple-Jobs és indistingible, malgrat que òbviament no és el mateix Jobs qui dissenya i fabrica personalment tots els seus productes, tot i que evidentment juga un paper important en el procés malgrat no ser l’únic en aquest rol.

[ad]

Tim Cook, durant l'absència de Jobs portarà les regnes de la companyia de la poma

Tim Cook, durant l'absència de Jobs portarà les regnes de la companyia de la poma

Per aquest motiu s’entén també que la borsa hagi “castigat” a Apple per aquest anunci, deixant la cotització de la companyia de Cupertino en el punt més baix dels darrers dos anys. A més, cal tenir en compte que tot i haver presentat alguna que altra novetat a la MacWorld Expo del gener (com el nou MacBook de disset polzades), aquestes no foren tan radicals ni espectaculars com els crítics i analistes esperaven, factor que s’ha afegit en contra d’Apple afegit a la baixa de Jobs.

El substitut de l’històric fundador serà Tim Cook, COO (Chief Operating Officer) i encarregat de vendes i operacions a nivell mundial de la companyia de la poma. Abans de fitxar per Apple, Cook havia treballat a IBM i Compaq, dues empreses també punteres en el món de la informàtica.

La tornada del fundador d’Apple es podria produir sobre les dates estiuenques, però això sempre dependrà de l’èxit del tractament de la malaltia que pateix, un desequilibri hormonal que provoca que el seu organisme consumeixi un nombre de proteïnes superior al què en realitat necessita.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Steve Jobs es retira temporalment de la direcció d’Apple”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio