Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Mòbils, Noticies
Es rumoreja que Nokia presentarà un tablet amb MeeGo

Això podríem veure-ho al Mobile World Congress

Prediccions força realistes per a la fira que ve
By , on 13 de febrer de 2011

El cartell del Mobile World Congress d'aquest any. Gentilesa de l'organització

S’acosta la gran festa de les tecnologies mòbils (ja més que no pas exclusivament la telefonia mòbil) de Barcelona, l’aparador mundial on totes les grans companyies (tret d’Apple, un any més) presenten les seves novetats.

Com és habitual i lògic, això ha disparat la rumorologia entre les publicacions especialitzades en noves tecnologies, que busquen obtenir exclusives a la fira, i els blocaires aficionats en aquest camp, a qui agrada d’especular amb les possibilitats que esdeveniments com aquests atorguen. Revisem alguns probables i altres possibles que ens pot deixar darrere seu el Mobile World Congress un cop s’hagi celebrat.


El més plausible és un tablet de Nokia funcionant sota MeeGo. Hi ha diversos motius per considerar-lo un imprescindible, com ara que la finlandesa no compta amb un aparell d’aquestes característiques en un mercat en el qual hi ha d’estar present per imperatiu (recordeu que té un netbook que ha funcionat molt bé, sobretot a nivell de crítica) ja que totes les empreses fabricants hi són. El tema de MeeGo és també imperatiu per a Nokia: és la seva nova plataforma, fins ara inèdita en qualsevol dispositiu i que per aquest motiu genera més dubtes a cada dia que passa. Treure algun aparell que l’utilitzi és primordial, i si en pot ser més d’un, millor.

Per la mateixa lògica, fóra possible veure una segona generació d’aquest netbook. Enlloc de presentar-lo al CES, una fira en la que la companyia finlandesa queda molt més diluïda, aprofitaria un Mobile World Congress on hi té més força i, per tant, reclam mediàtic. Si es presentés, continuaria funcionant amb processadors Intel, doncs l’aliança que tenen ambdues en MeeGo obliga amb certesa a Nokia -si més no per cortesiaa- a decantar-se pels Atom enlloc dels Tegra 2 o altres opcions basades en l’arquitectura ARM.

El dels tablets és un segment que va veure gran quantitat de presentacions de producte en el passat CES, i que es preveu que continui a un ritme vertiginòs en aquest congrés. A més de Nokia, altres fabricants susceptibles de presentar els seus nous productes són HTC o Sony Ericsson, juntament amb una miriada de petits fabricants (sobretot asiàtics) que treballaran amb Android aprofitant una versió 3.0 d’aquest sistema molt optimitzada per a tablets.

L’interior dels tablets serà també objecte d’anuncis, encara que no seran tan cridaners per al públic en general, molt més interessat en les prestacions d’usuari final. nVIDIA, fabricant que va causar sensació amb la família de processadors Tegra 2 al passat CES, podria presentar l’evolució d’aquests últims, uns Tegra 3 que es rumoreja seran de quatre nuclis (QuadCore).

La potència que podrien desenvolupar aquests xips permetrien als futurs tablets dur a terme tasques com la visualització de continguts 3D sense problemes de rendiment, encara que queda per veure com reaccionaran les bateries amb uns processadors que probablement també necessitaran un consum energètic més gran.

Precisament, el del 3D serà el camp a explotar en el futur. En el congrés d’aquest any hi veurem amb molta probabilitat els primers balbucejos de la tecnologia de visualització de continguts 3D per a smartphones sense necessitat d’ulleres especials.

Enguany Google comptarà per primera vegada amb un estand a la zona d’exposició. Què hi mostrarà? “cremada” la novetat de l’Android 3.0 per l’avanç que n’ha fet, les apostes estan entre res, la promoció d’aquest, i la versió definitiva del Chrome OS. Regalarà netbooks o tablets, tal i com va fer l’any passat amb el Nexus One? Sincerament, no ho crec, i el stand crec que l’han contractat per espiar la culpa de l’any passat.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Això podríem veure-ho al Mobile World Congress”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio