Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils

Android Lollipop guanya en estabilitat contra iOS8

El sistema operatiu d’Apple genera més errors
By , on 17 de febrer de 2015

El sistema operatiu Android 5.0 Lollipop és més estable que el del seu màxim competidor, iOS8. Segons un estudi de funcionament dels terminals mòbils realitzat per l’empresa Crittercism, el sistema operatiu de Google és millor que el de Apple degut a que causa un menor nombre de tancaments inesperats en les aplicacions en funcionament.

L’índex de tancament inesperats d’aplicacions en el sistema operatiu mòbil de Mountain View és del 2%, una xifra relativament baixa per als terminals amb Android 5.0 conegut com Lollipop. La diferència entre els sistemes operatius no és gaire abrupta, ja que els estudis mostren que la vuitena versió de iOS d’Apple te un índex de tancament inesperat d’aplicacions del 2,2%; no obstant això, és una dada a tindre en compte ja que és més elevada que l’anterior versió del sistema operatiu d’Apple, que tenía un índex d’error de l’1,9%.

L’estudi realitzat per Cittercism també analitza els percentatges per a versions anteriors de Android, que són superiors als de Lollipop. Concretament són 0,6 punts percentuals més inestables que la versió 5.0 de Android. D’aquesta forma, es demostra que a Google s’han esmerat en crear un nou sistema operatiu que tingui menys errors durant el funcionament de les aplicacions i així incomodar menys als seus usuaris.

Per l’altra banda, el llançament del sistema operatiu iOS 8 va ser una de les estrenes més desastroses per a la companyia liderada per Tim Cook. Els desenvolupadors de la companyia de la poma van haver de treballar a contrarellotge per solucionar els problemes d’estabilitat de les actualitzacions, que no deixaven de donar fallades, fins al punt que es va demanar als usuaris que retornessin temporalment a la versió anterior del sistema operatiu.

Tots aquests problemes en l’estrena del sistema iOS 8 li van valer grans crítiques, especialment per part dels usuaris que es van veure afectats en un primer moment pels errors d’estabilitat en les actualitzacions. Deixant aquest inici desastrós enredera, els responsables de l’estudi han pogut concloure que iOS 8 dóna un major nombre de tancaments inesperats en l’ús d’aplicacions que l’anterior versió del producte, i un 0,2% més que el seu principal competidor.

Google tampoc es pot lliurar de les opinions negatives al seu nou sistema operatiu. En aquest cas, les queixes contra Android 5.0 es van centrar en un ús excessiu de la memòria RAM dels dispositius i un consum molt alt de la bateria que disminuïa l’autonomia. Segons les últimes dades disponibles, Android Lollipop només està disponible en l’1,6% dels dispositius amb el sistema operatiu mòbil de Google, superat àmpliament per les seves versions anteriors KitKat i Jelly Bean, amb un 39,7% i 44,34% per cent de quota de mercat, respectivament.

Imatge: Carlos Varela

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Android Lollipop guanya en estabilitat contra iOS8”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio