Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils

Aplicacions de xat per a ‘tablets’

Les alternatives a WhatsApp guanyen terreny entre els usuaris de tabletes
By , on 18 de agost de 2014

El mercat de les tabletes ha crescut molt des del llançament del primer iPad i és molt comú que a casa hi hagi un d’aquests dispositius. Un dels principals usos que es dona a les ‘tablets’ és la comunicació, per això no s’entén que encara WhatsApp no hagi llançat una versió per al mercat de les tabletes. No obstant això, els principals competidors del líder en les aplicacions de xat guanyen terreny entre els usuaris de les tabletes; unes alternatives útils i fiables amb les que xatejar.

  • Telegram: L’aplicació de Telegram està disponible per tabletes i el servei ofereix una experiència pràcticament idèntica a la qual dóna en ‘smartphones’. Un dels punts forts és que no presenta canvis en el seu disseny i les possibilitats per realitzar xats privats o enviar fotografies es mantenen. Tanmateix, un aspecte interessant de Telegram és que es pot utilitza en la tableta i en el telèfon simultàniament sense que hi hagi problemes de configuració, de manera que es vincula un nombre en tots dos dispositius i es poden consultar els missatges i altres sense problemes.

  • Facebook Messenger: Facebook Messenger és l’aplicació dedicada de Facebook per a l’enviament de missatges entre usuaris de la xarxa social. El punt més fort de Facebook Messenger és que tots els usuaris amb compte en Facebook poden accedir al servei, la qual cosa fa que el nombre de contactes amb els quals parlar sigui molt elevat. A més, el servei es vincula al compte de Facebook, de manera que no és necessari disposar d’un número de telèfon. També destaca que, és un servei multiplataforma i permet als usuaris de tabletes contactar amb persones amb ordinadors o smartphones.
  • Skype: L’opció de Skype també és una gran possibilitat ja que està molt estès entre els usuaris. El servei de VoIP de Microsoft disposa de plataforma de missatgeria instantània que funciona en totes les plataformes on està present el programa. El millor de Skype és precisament aquesta naturalesa multiplataforma, que fa que es puguin escriure missatges instantanis entre usuaris de tabletes, ‘smartphones’ i ordinadors. A més, es pot disposar d’un mateix compte per als diferents dispositius i així accedir a tots els contactes encara que s’utilitzi un dispositiu diferent al habitual.
  • Line: Aquests servei ja és molt més que una aplicació de missatgeria instantània i incorpora un gran nombre d’opcions i aplicacions que completen el seu potencial. Line es pot instal•lar en tabletes Android amb normalitat i ofereix una interfície i unes opcions pràcticament idèntiques a la seva versió de ‘smartphones’, per la qual cosa és una bona alternativa. No obstant això, en aquest cas és necessari triar entre usar Line en telèfon o tableta amb un mateix nombre, ja que no permet l’ús simultani.
  • Google Hangouts: Potser és l’alternativa a WhatsApp més desconeguda entre els usuaris de tabletes però també una de les més interessants. Les opcions de Hangouts van més enllà de la missatgeria instantània i de nou és una opció interessant per permetre la connexió entre usuaris de diferents plataformes. Google Hangouts funciona en combinació amb els comptes dels usuaris en Google, per la qual cosa també està molt estès, i pot ser una bona alternativa arribat el moment. La seva interfície per tablets és senzilla i el seu ús molt fluid, un punt a favor per aquelles persones poc acostumades a tractar amb la tecnologia.

Imatge: NEC Corporation of America

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Aplicacions de xat per a ‘tablets’”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio