Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils

Arriba el Whatsapp de pagament

By , on 15 de març de 2013
Whatsapp

El Whatsapp, fins ara, ha sigut gratuït per tots els mòbils Android

Ha saltat l’alarma de molts usuaris de smartphones: el Whatsapp deixa de ser gratuït. Aquesta aplicació és utilitzada per la majoria d’usuaris de smartphone perquè permet enviar missatges gratuïtament, a través de la xarxa. Fins ara, els usuaris d’Android es descarregaven aquesta aplicació gratuïtament i s’oferia el servei sense haver de pagar durant un any, que no era real perquè acabava renovant-se durant més temps. El problema ha sorgit quan ara, de cop i volta, la llicència per gaudir de Watsapp gratuïtament no es renova. A molts usuaris que se’ls hi acabava la llicència, esperant poder continuar servint el servei sense haver de pagar res, s’han trobat que no, que han d’abonar 0’89€.

Però els usuaris de iOs, Blackberry i Windows Phone ja havien d’abonar aquests 0’89€ de bon començament per poder gaudir del servei, i havien de renovar la quota anualment (excepte Apple, que amb un cop ja n’hi ha prou). Així doncs, els únics afectats en aquest canvi són els usuaris d’Android, que s’havien acostumat a utilitzar Whatsapp gratis. Ràpidament han aparegut moltes crítiques, queixant-se d’aquest cost i la resposta de l’empresa ha sigut concedir noves llicències gratuïtes per un mes o dos, però que suposa aplaçar el moment d’haver de pagar un temps més, però que, segons sembla, arribarà de forma inevitable.

En un primer moment, Whatsapp ofereix el servei de forma gratuïta per tal que els usuaris d’Android puguin veure les característiques de la seva aplicació i vulguin pagar per ella posteriorment. El problema és que hi ha tantes aplicacions gratuïtes al Google Play que als usuaris els hi molesta haver de pagar. Molts usuaris que ja s’han trobat amb el moment d’haver-ho de fer, i Whatsapp els hi ofereix tres vies: Google Wallet, Paypal i a través d’una pàgina web, però és necessari donar el número de targeta bancària. Realment, 0’89€ a l’any no són tants, i moltes persones es gasten més diners per altres coses. Però és comprensible que, havent-hi altres opcions, es prefereixi no pagar.

L’alternativa a Whatsapp més sonada aquests dies és Line, un servei de missatgeria molt similar. Una de les millors característiques que té aquesta aplicació és que, a més, permet realitzar trucades gratuïtes (això sí, gastant una gran quantitat de megues de la tarifa plana). La connexió es realitza prou bé, la veu sona una mica allunyada, però funciona sense gaires errors. Permet decidir quins amics es tindran a la llista i quins no, per poder enviar-se missatges amb ells o no. La dinàmica és tant similar a Whatsapp que no hi ha gaires diferències, l’únic que sí és 100% gratuït. Caldrà veure què passa amb el temps, marxaran els usuaris de Whatsapp a Line?

Foto de Abul Hussain a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Arriba el Whatsapp de pagament”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio