Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils

Arriba la primera contrasenya amb ‘emojis’

Les contrasenyes amb imatges són segures
By , on 19 de juny de 2015

emojis

Els temps de desbloquejar els teus dispositius amb una clau alfanumèrica, fins i tot amb la teva empremta dactilar, podrien arribar a la seva fi. Una companyia britànica ha anunciat una alternativa a les tradicionals contrasenyes per desbloquejar un terminal mòbil o les nostres comptes digitals sota la promesa de ser més segura, més fàcil de recordar i també més divertida; una contrasenya basada en una seqüència d’emojis .

La companyia britànica Intelligent Environments ha llançat una alternativa emoji al tradicional codi PIN de quatre dígits utilitzada per accedir a la banca online. L’empresa afirma que aquest servei de contrasenyes mitjançant codi Emoji (imatges) són més segures que la resta de contrasenyes digitals perquè existeixen més possibles combinacions entre aquests elements gràfics emojis que les presentis entre els nombres 0-10.

Una opinió que ha rebut el suport dels experts, qui estan d’acord en què la gran majoria d’usuaris, i més concretament la seva memòria, troben més fàcil recordar imatges que xifres aleatòries. D’aquesta forma, hi hauria un gran ventall de possibilitats per tindre una contrasenya pròpia i amb un sentit personal; de forma que fos molt més complicat ‘hackejar’ el codi o conèixer la seqüència d’imatges emoji per roba el compte d’un usuari.

Per exemple, l’expert en ciberseguridad Alan Woodward ha afirmat que l’ús dels patrons i imatges en les contrasenyes ja ha estat utilitzat per algunes empreses com una alternativa útil per recordar seqüències complexes de nombres i lletres; una opció que igualment és segura i eficient. “Crec que aquest sistema és molt interessant i un valuós pas avanci”, va recalcar.

Per la seva banda, el director general de Intelligent Environment, David Webber, va dir que aquest sistema de contrasenyes mitjançant emojis va ser dissenyat per atreure als usuaris joves amb edats compreses entre els 15 i 25 anys d’edat. “Per què no poden els serveis financers ser divertit s i innovadors?” ha preguntat el responsable del projecte de contrasenyes, “no és més que una altra forma d’iniciar sessió”. Tanmateix, Webber va afegir que la seva companyia no ha patentat la idea. “No crec que sigui patentable. Però sí creiem que som els primers a haver-hi pensat en això”, va dir en una entrevista a la BBC .

Imatge: fill

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Arriba la primera contrasenya amb ‘emojis’”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio