Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils

Com introduir-se en el món dels smartphones

Recomanacions i explicacions per trobar el nostre primer mòbil intel·ligent
By , on 20 de desembre de 2011

Si encara tens un mòbil dels clàssics, amb els seus botons i la seva pantalla de dimensions  reduïdes, potser ha arribat el moment de fer un pas endavant i fer-te amb un aparell amb internet mòbil. Entrar de cop en el món dels Smartphones pot ser molt dur, sobre tot si no tens ningú a prop que et faci cinc cèntims de per on començar.

Samsung Galaxy S II, per começar forts

Els smartphones són com petits ordinadors de butxaca. Ja siguin iPhones, Android o Windows Phone, aquests mòbils es caracteritzen generalment per tenir una gran pantalla (tot i que n’hi ha que són de mida reduïda expressament per ocupar menys espai), una gran capacitat de processament, bones càmeres per fer fotos i vídeos (alguns fins i tot en HD) una important memòria interna i possibilitat d’ampliació mitjançant targetes i, sobretot, una pantalla multitàctil.

Per pròpia experiència, he vist com persones que tenien serioses dificultats per entendre com funcionava el seu mòbil tradicional, han estat capaces de fer anar un smartphone en un temps rècord. La clau es troba en el sistema de navegació, que es fa amb els dits, i en el seu funcionament molt intuïtiu. Aquests avantatges són suficients com per decidir-se a canviar de mòbil, però també són importants totes les possibilitats de comunicació que ens proporcionen. Per exemple, a part de tenir les típiques trucades i els missatges de text o els missatges multimèdia, disposar d’internet al mòbil suposa que podem compartir les fotografies o els vídeos que just acabem de fer a les xarxes socials.

Amb l’smartphone i la connexió a Internet mòbil tenim la possibilitat de navegar amb el nostre mòbil, rebre i enviar e-mails, portar la nostra agenda i fer servir un munt d’aplicacions que es poden descarregar directament des de les botigues online. Moltes d’aquestes aplicacions són gratuïtes, per tant no ens suposaran una despesa extra. En el món de les descàrregues d’aplicacions sobresurten els jocs, com Angry Birds, que presenten una gran qualitat gràfica i de jugabilitat. Podem descarregar aplicacions per llegir llibres electrònics al mòbil, aplicacions per veure el pronòstic del temps, per modificar fotografies, per veure receptes de cuina, per aprendre idiomes, etc.

Gairebé tots aquests mòbils disposen també de connexió WIFI, per tant, quan som a casa o a l’oficina, si tenim una connexió sense fils disponible (amb el nostre router ADSL, per exemple), també podem navegar i utilitzar tots els serveis d’internet sense consumir bytes de la nostra tarifa plana (cal recordar que disposem d’un número limitat i variable de GB per descarregar i, generalment, un cop sobrepassat aquest límit, la velocitat de descàrrega disminueix). Per tant, és molt pràctic fer les grans descàrregues d’aplicacions (hi ha algunes que demanen baixar moltes MB, com els mapes o alguns jocs) mitjançant la connexió WIFI.

Si el que volem és estalviar en missatgeria, podem fer servir aplicacions com “WhatsApp”, que permet escriure i rebre missatges dels nostres contactes per mitjà de la connexió a internet. Tenir un smartphone no és necessàriament car. Hi ha molts models, uns més sofisticats que altres, però amb les tarifes combinades de trucades i internet ens poden sortir molt barats. Les companyies de mòbils fan també suggerents ofertes si fem una portabilitat del nostre número de telèfon o contractem una nova línia. Per exemple, pots aconseguir tot un  HTC Hero des de 0 €.

De cara als professionals, és molt útil per als treballadors que desenvolupen la seva feina fóra de l’empresa (lluny de l’oficina, el taller o els despatxos, etc.) disposar, per exemple, d’un servei Blackberry® Empreses, amb el que poden estar en tot moment connectats amb els seus superiors, els subordinats o els clients per no perdre cap opció de negoci.

Si tens dubtes a l’hora d’escollir un smartphone, els que millor et poden assessorar són els professionals que trobaràs a les botigues de mòbils, però també pots trobar força informació a les web. La compra o la contractació online funciona prou bé. Pots seleccionar el terminal que més t’agradi o que millor s’adapti a les teves necessitats, confirmar la comanda i en pocs dies el reps a casa. Aquesta modalitat de compra té unes bones ofertes i pots aconseguir un bon terminal a molt bon preu i descomptes en les tarifes.

Entre els smartphones més destacats trobem l’iPhone 4 (o l’iPhone 4S), el Samsung Galaxy S II i el LG Optimus 3d (amb Android) o el nou Nokia Lumia 800 (amb el sistema operatiu de Windows). Si busquem una gama més baixa (més assequible i amb unes tarifes mensuals de permanència més baixes), podem optar per un Samsung Galaxy S Plus, un LG Optimus Black, el model que més ens agradi d’HTC (el Titan, el Desire HD, etc.).

També podem començar amb mòbils intel·ligents d’una gamma més baixa, com el Samsung Galaxy Mini o similars, però potser l’experiència no sigui satisfactòria pel que fa a velocitat de processament, qualitat de la pantalla (acostumen a ser de baixa resolució), etc.

Foto | masatsu a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Com introduir-se en el món dels smartphones”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio