Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils

Comparant mòbils abans de decidir

Triar un bon terminal sense necessitat de recórrer a un smartphone
By , on 26 de maig de 2010

El Nokia 5230 és un mòbil multimèdia amb GPS i la garantia d'una bona marca

Permeteu-me que avui parli des de l’òptica d’una vivència personal. Ja fa uns dies us vam parlar de mòbils, concretament d’smartphones. Però no només de grans joies tecnològiques viu l’home i no tothom vol un mòbil de gamma alta. És el meu cas, doncs sóc de les que prefereixo un bon aparell amb bones prestacions però sense excesos. Fa uns dies el meu vell mòbil va dir “prou”, així que em vaig passar una setmana sencera buscant el millor substitut. Vaig haver de buscar molt i documentar-me, un procés lent i costós que us vull estalviar a vosaltres i que per això he decidit compartir.

La meva companyia és Orange i tot just ara se m’acaba la permanència. Per tant, i tal com fem tots, el primer pas va ser fer una ullada a d’altres operadors a la recerca d’ofertes suculentes. Vaig trobar smartphones a bon preu però que, a la llarga, em sortirien cars. I és que res s’adapta millor a les meves necessitats que la tarifa plana d’Orange, per la qual cosa vaig descartar l’opció del canvi. Vaig consultar el meu saldo de punts, que fregava ja el miler, i vaig començar la meva recerca. Em vaig establir un límit: 50 euros màxim i sense internet.

¿Què buscava? Doncs un aparell amb bona qualitat de pantalla, càmara de fotos digne, reproductor de música a l’alçada i amb extres tipus radio, bluetooth, etc. D’aparença atractiva, fàcil de fer servir i, a poder ser, de teclat. La meva primera opció, ja per tradició, va ser Nokia. Concretament el Nokia 5230. A Espanya els fanàtics d’aquesta companyia som multitud, fins el punt que som un dels millors mercats que l’empresa finlandesa té arreu del món. Em sumo a la llista de clients satisfets, però el Nokia 5230 no semblava complir del tot les expectatives. Per començar, era tàctil. Un handicap que, com veureu, de seguida vaig descartar dels factors negatius. Tot i així, el que menys m’acabava de convèncer era la baixa qualitat de la càmara de fotos. Només 2 megapíxels. Per compensar té GPS, un factor que el pot fer indispensable per a molts clients, però no per a mi.

Vist aquest, vaig donar-li un cop d’ull a la competència directa. El Samsung S5230 comparteix amb el model de Nokia molt més que el nom i el preu per punts d’Orange. Tots dos son mòbils tàctils, si, però l’escassetat ja em feia estar a punt de dimitir en la recerca d’un gama mitja amb teclat. Sigui com sigui, tan el Samsung com el Nokia gaudeixen d’un molt bon tamany i qualitat de pantalla. També tots dos permeten canviar la carcassa posterior, una possibilitat que pot atraure al públic juvenil. Pel que fa les diferències, la càmara del Samsung és molt millor (3,2 mgp) però, en canvi, no té GPS. L’emmagatzematget intern del Nokia permet fins a 70 MB i fins a 16 GB de memòria externa. El Samsung, en canvi, va més curt en aquest sentit. 50 MB de memòria interna i n’admet fins a 8 GB d’externa. A més, el Nokiatecnologia 3G i sistema operatiu Symbian S60, que sempre és un punt a tenir en compte. El Samsung no té res de tot plegat, la qual cosa limita les seves possibilitats de navegació i descàrrega. No obstant això, les diferències més grans tenen a veure amb l’estètica i la durabilitat de la bateria. En aquest sentit l’S5230 s’emporta el premi, i per això m’hi vaig decantar. Però encara va aparèixer un tercer en discòrdia.

Si ets client d'Orange, canvia el teu mòbil per punts a la web. ¡T'estalvies 10€!

A mi els mòbils LG mai m’han cridat gaire l’atenció, malgrat tenir bona fama. No obstant això, la marca coreana té també la seva versió del famós 5230, la qual cosa va posar pals a les rodes al meu procés de decisió. Es diu LG KP501 i em sortia per 0€ amb els punts d’Orange. Per això em va sobtar que fos pràcticament idèntic al Samsung, que em costava 29€. Pot ser que sigui pel fet que el Samsung és més actual, doncs va ser presentat ara fa un any. A més, segueix guanyant pel que fa atractiu estètic. Probablement aquesta sigui la principal diferència entre tots dos models, que es tradueix a d’altres àmbits. Així, per exemple, el Samsung té tres escriptoris vers als dos que té l’LG i, a més, permet canviar la tipologia de lletra. L’LG, per la seva banda, incorpora llapis per a la pantalla tàctil. Més enllà d’això, les diferències són poques. La fama diu que l’LG potser té millor sonoritat, mentre que la bateria del Samsung segueix estan al capdavant. Poca cosa més. Només recordar que cap dels dos equips és 3G ni té Wi-Fi.

Després de mirar-me’ls bé tots, de cercar i comparar fins el més mínim detall, em vaig decantar pel Samsung S5230. Porto una setmana amb ell i n’estic prou satisfeta. No es pot comparar Nokia X6, ni tan sols amb el mític 5800. Són segments de mercat diferents. El que jo buscava era un mòbil multimèdia, senzill, sense internet i que tingués bona presència. El Samsung m’ofereix tot això, però les alternatives són a l’alçada. Tots tres models estan molt a l’alçada pel que fa la relació qualitat-preu, i per això tots tres s’inclouen entre els models més venuts durant els últims mesos arreu.

Aquest ha estat el meu escollit, però cada persona és un món. Si voleu un mòbil 3G, amb les garanties d’una marca puntera i amb GPS incorporat sense necessitat de connectar-se a la xarxa, el Nokia 5230 és el vostre model. I si voleu un mòbil multimèdia de qualitat però amb un mínim de serietat, l’LG501 ha de ser el vostre escollit. Si el que voleu és només trucar i rebre missatges, o si, pel contrari, voleu connectar-vos al Facebook des de qualsevol lloc o descarregar-vos e-mails, llavors cap d’aquests hauria d’estar entre les vostres opcions. En telefonia, cada gamma és un món.

Foto: Nokia-5230 per abulhussain a Flickr.com.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Comparant mòbils abans de decidir”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio