Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils

Consells de seguretat per a dispositius Android

La precaució és la millor mesura contra el robatori de dades
By , on 20 de juny de 2014

La popularitat del sistema operatiu Android ha propiciat que també siguin nombrosos els atacs cap als dispositius que l’utilitzen. Les noticies sobre estafes a través d’Android, robatori de dades mitjançant les aplicacions o la possibilitat de ser gravat sense adonar-nos han saltat a la palestra amb regularitat. Atès que les fallades en la seguretat són importants, els usuaris han d’aprendre a prevenir aquest tipus d’atacs a la intimitat.

Conèixer i aplicar a la vida quotidiana els consells de seguretat més destacables que podem trobar dins del sistema operatiu Android ens ajudarà a ser menys vulnerables als robatori de les dades personals. Encara que mai puguem tenir la certesa que estem lliures de caure en algun d’aquestes fallades de seguretat, com a usuaris hem de fer el possible per estar el màxim de protegits davant aquest tipus d’amenaces.

Aquests tres consells sumats a la desconfiança davant qualsevol aplicació sospitosa ens atorguen un important augment en la seguretat del nostre telèfon intel•ligent:

Llegeix la lletra petita de les aplicacions que et descarregues

Probablement tots siguem conscients que hem de portar molta precaució a l’hora d’instal•lar una aplicació en el mòbil. Però el que potser no sapiguem és que existeix un mètode gairebé infalible per evitar instal•lar aplicacions infectades en el nostre terminal: simplement hem de fixar-nos en la finestra de “Permisos d’aplicacions” que ens apareix en descarregar i instal•lar una aplicació. Un cas similar al de l’aplicació ‘Brightes Flash Light’, que va vendre informació a terceres empreses.

En aquesta finestra se’ns mostraran tots els permisos que acceptem en instal•lar l’aplicació; en el cas que aparegui algun permís relacionat amb la càmera del nostre mòbil, immediatament hem d’assegurar-nos que estem instal•lant una aplicació certificada i oficial. Si no n’estem segurs i no ens sembla lògic que l’aplicació demani aquest tipus de permisos, el millor és no instal•lar-la i buscar-ne una altra de similar.

Utilitza la verificació de dos passos de Google

Encara que anem amb compte amb les aplicacions que instal•lem en el mòbil, qualsevol persona amb accés al nostre compte de Gmail pot instal•lar-nos aplicacions de forma remota. Per això, l’ideal és que activem la verificació de dos passos de Google. Aquesta mesura de seguretat està disponible en la pàgina de Google i ens estalviarà mals de cap.

Aplicacions que ja no uses? Elimina-les per seguretat

Eliminar aplicacions que ja no utilitzem no és solament una idea recomanable per estalviar espai d’emmagatzematge, sinó que també es tracta d’una mesura de prevenció que ens pot evitar caure en els problemes de seguretat d’aquest sistema operatiu. Una aplicació no actualitzada i abandonada pel desenvolupador corre el risc d’acabar sent infectada per terceres persones, per la qual cosa es recomana desintal•lar-la si ja no li donem un ús.

Imatge: JD Hancock

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Consells de seguretat per a dispositius Android”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio