Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils

Creixen les vendes de smartphones i les propostes per protegir els menors

By , on 20 de novembre de 2012

smartphone

El darrer trimestre d’aquest any, es van vendre 3’1% menys de telèfons mòbils, segons l’agència Gartner, però en canvi el nombre de smartphones distribuïts va augmentar en un 47%. És el segons trimestre consecutiu en el qual descendeixen les vendes dels mòbils, tot i que els telèfons intel•ligents creixin d’una forma desmesurada. Això planteja, en certa manera, els canvis socials que s’estan produint respecte als dispositius mòbils a la societat. En números concrets vol dir que, de 428 milions de mòbils venuts, 169’2 milions són smartphones.

A més a més, segons aquest estudi, el mercat de smartphones està dominat per Samsung i Apple, ocupant el 45% del sector. En canvi, Nokia sembla ser que no està obtenint els resultats esperats, perquè les seves vendes han caigut un 22%. Això sí, l’empresa està començant a prendre mesures al respecte per millorar la seva situació, com la integració de Windows 8 als seus nous dispositius, i per això es veuran els seus fruits cap a mitjans de 2013, segons creu l’agència Gartner. El sistema operatiu dominant és l’Android i li segueix el iOS, d’Apple. Microsoft també comença a créixer.

Sens dubte, després d’observar aquestes dades, és molt visible que en els darrers anys s’han produït canvis importants a la societat pel què fa l’accés a la informació, però també posa en qüestió la protecció dels infants per tal que no siguin receptors de certs continguts. És per això que la Universitat Politècnica de València ha proposat a les operadores de telefonia mòbil que facin un registre de l’edat dels seus usuaris quan comencen a utilitzar telèfons mòbils per evitar que els menors puguin accedir a pàgines web de compres, pornografia o amb continguts violents. Aquesta seria la única forma de tenir un control rigorós sobre els continguts que reben els menors i, amb la protecció i els filtres dels pares, ajudar a classificar els continguts que hi ha a Internet segons les edats.

Segons la Universitat Politècnica de València, els menors tenen gran facilitat per accedir a la xarxa, però allà hi ha molts continguts que no són aptes per ells, i a vegades és difícil fixar-hi filtres. Ara bé, no només és necessari un control per part dels pares i les operadores de telefonia, sinó que també cal un procés de conscienciació per part de la societat en general sobre l’ús correcte que s’ha de fer d’Internet. Els portals més sensibles a aquesta realitat són les xarxes socials. La legislació espanyola fixa que cal tenir 14 anys per poder inscriure-s’hi, cosa que tant Tuenti com Facebook compleixen, però no hi ha un control exhaust per saber si l’usuari ha mentit en la seva data de naixement.

Foto de Phil Cambell a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Creixen les vendes de smartphones i les propostes per protegir els menors”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio