Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils, Noticies

Dell, futur competidor en el camp dels smartphones

By , on 17 de setembre de 2008

Michael DellUna noticia que ha passat força desapercebuda a la premsa especialitzada aquests darrers dies però que jo considero important és la “relliscada” que va fer Michael Dell i que ve a confirmar l’entrada de la companyia que va fundar i dirigeix en el camp dels smartphones.

Tal “relliscada” (que jo més aviat addueixo a un anunci fet a l’avançada per a preparar el terreny) s’esdevingué en la recentment celebrada Citi Technology Conference, un encontre tecnològic organitzat pel CitiBank (una entitat molt potent als Estats Units) els passats dies 2, 3 i 4 de setembre a l’Hotel Hilton de Nova York.

Allà, i responent a una pregunta d’algú del públic assistent (probablement premsa) sobre si Dell faria la competència a l’iPhone d’Apple, quelcom que es venia especulant des de feia temps als mitjans en línia, Michael Dell va afirmar que probablement se’ls veuria (a Dell) amb dispositius de pantalla petita, confirmant d’aquesta manera que, si més no, la companyia texana està estudiant seriosament entrar a competir en aquest mercat com ja va fer amb el de les impressores fa uns anys.


[ad]

Dell no va concretar res més, ni dates d’entrada ni nombre o tipus de terminals, simplement es va limitar a dir que no seria de forma immediata, pel que és probable que encara s’estigui sospesant la decisió.

L\'smartphone de Dell podria assemblar-se a aquest d\'HP?L’entrada de Dell en el camp dels smartphones no manca d’importància, ja que aquesta és juntament amb Hewlett-Packard (HP per als amics), Acer i Lenovo, una de les principals fabricants d’equips informàtics a nivell mundial, estenent els seus interessos a camps com els ordinadors domèstics, els servidors corporatius, l’emmagatzematge en xarxa o els serveis. Aquest moviment sense cap mena de dubte tindrà un impacte tant en el mateix mercat com entre els competidors. HP, per exemple, que darrerament sembla adormida en aquest sector, estic ben segur que s’haurà d’espavilar si no vol que l’entrada de Dell afecti a les vendes dels seus smartphones.

Esmentant que probablement els primers models de la companyia nord-americana siguin de pantalla petita, Dell es va referir a què la forma per la qual poden estar optant actualment és un terminal amb un teclat QWERTY integrat en la part davantera, o bé un terminal de dimensions molt petites i l’habitual teclat numèric de qualsevol telèfon, que faria la competència a la clàssica iPaq 514 Voice Messenger, o bé en el cas inicial del teclat QWERTY, quelcom semblant a la iPaq 910.

En qualsevol cas, el més probable és que el sistema operatiu que governi aquests aparells sigui el Windows Mobile de Microsoft en la seva versió més moderna disponible en la data de llançament dels aparells. I és que a despit de l’acostament que Dell ha realitzat cap a la comunitat del programari lliure en general i de GNU/Linux en concret amb la inclusió d’Ubuntu com a sistema preinstal·lat en un seguit de màquines, no veig que la companyia texana talli les amarres que la uneixen de forma gairebé indissoluble amb Microsoft a la que ha estat vinculada gairebé des del seu naixement. Les aventures amb Android o altres variants del sistema del pingüí per a telèfons queden al meu parer descartades, i potser l’única alternativa que quedaria seria Symbian, però sense gaires possibilitats al meu parer.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Dell, futur competidor en el camp dels smartphones”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio