Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils

Desconfiança amb Instagram per canviar les seves condicions de privacitat

By , on 31 de desembre de 2012
Fotògraf

Instagram és una xarxa social per aficionats de la fotografia

La setmana passada va saltar l’alarma. Instagram es plantejava canviar les condicions de privacitat de tal manera que es podrien vendre les fotografies dels usuaris, sense haver de pagar ni notificar, a partir del proper 16 de gener. Els usuaris que no hi estiguessin d’acord, ja es podien donar de baixa directament. L’interès d’aquesta xarxa social, propietat de Facebook, és, bàsicament, lucrar-se a partir de les fotografies dels seus usuaris. Ràpidament, tant a Internet com als mitjans de comunicació, es van produir les crítiques front aquesta decisió impopular. Segons Instagram, però, aquesta mesura té una motivació que consisteix en ajudar als usuaris a protegir-se de l’spam a Internet i crear experiències pels usuaris mitjançant la compartició d’arxius i documents.

Finalment, Instagram ha anunciat que ha retirat aquesta mesura, que ja no s’aplicarà a les condicions de privacitat. Un dels seus fundadors, Kevin Systrom, ha publicat al seu blog un missatge dient que lamenta que no s’hagi pogut explicar la mesura amb la claredat suficient. És a dir, que lamenta no haver sigut prou convincent a l’hora d’explicar aquesta decisió tant estúpida que només beneficia els propietaris i no els usuaris. Ara per ara, les polítiques de privacitat d’Instagram han tornat al nivell d’octubre 2010. Però, tot i així, properament es reformaran aquestes mesures, sobretot pel què fa a la publicitat, i s’explicaran de nou en què consisteixen als seus usuaris.

El que és cert és que s’haurà de veure com s’ho prendran els usuaris, perquè aquesta noticia els hi ha afectat molt, sens dubte, en la confiança respecte al programa. Per exemple, és el cas del compte oficial de National Geographic, que ha publicat una fotografia en la qual s’informava de la suspensió temporal de la seva activitat i una probable desaparició del seu compte, un dels més populars i actius a Instagram. Aquesta imatge en qüestió ha rebut més de 38.000 “likes” i gairebé 4.000 comentaris. Així que, en certa manera, es demostra el descontent per part de tots els que utilitzen aquest editor de fotografies.

Tot i que ara no hi ha perill i, en principi, no es distribuiran les fotografies gratuïtament i sense avís, és important tenir en compte alguns consells, per si de cas les configuracions es tornen a modificar inesperadament. És recomanable fer comptes privats, de tal manera que es pugui escollir qui pot veure les imatges i qui no. Tot i així, Facebook pot continuar enviant publicitat, perquè Instagram recull les dades de tots els seus usuaris de tal manera que Facebook genera un perfil per poder enviar publicitat personalitzada posteriorment. Si no es vol arribar a aquesta situació, la darrera solució és abandonar la xarxa social i buscar altres plataformes de fotografia.

Foto de Marta Trivi a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Desconfiança amb Instagram per canviar les seves condicions de privacitat”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio