Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Mòbils
Segons el que he escoltat al bdigital apps

Els pagaments per mòbil, una frontera a punt de caure

El Nexus S ja inclourà el maquinari necessari
By , on 24 de novembre de 2010

Una de les taules rodones del bdigital apps. Foto: Guillem Alsina

Ens trobem en un punt clau de l’evolució del telèfon mòbil i el smartphone com a eina multi-us que no només servirà per rebre i fer trucades o connectar-nos a Internet, si no per a un ventall d’operacions quotidianes molt més ampli, començant pels pagaments, un rol en el qual està cridat a substituir les targes de crèdit.

Els mecanismes que permeten realitzar el pagament a través del telèfon mòbil, tant de maquinari com de programari, ja fa temps que existeixen i, de fet, alguns mòbils de Nokia ja els incorporen des de fa quatre anys si no més. L’únic problema per al seu ús és que, senzillament, no s’ha potenciat… almenys no fins ara.

I dic això perquè en el recent bdigital apps, un esdeveniment que en la seva primera edició s’ha erigit en un mostrari d’aplicacions de present i de futur que es poden fer amb el telèfon, s’ha parlat molt de pagaments amb el mòbil, i s’ha presentat com una tendència que en els propers mesos s’estendrà amb rapidesa.

A això hi ajudarà el fet que el proper smartphone de Google (que de moment rep el nom de Nexus S, fabricat per Samsung) inclourà tecnologia NFC (Near Field Communication), que permet precisament realitzar les operacions de pagament. Suposo que dins la industria es deu considerar que el Nexus S marcarà als seus rivals de tal manera que voldran posar-s’hi a l’alçada, el que és força injust per a Nokia (i fins i tot per a la mateixa Samsung i LG), doncs el C7 pot ser considerat com el primer smartphone ‘mainstream‘ de darrera fornada que inclou aquesta tecnologia.

En el mateix bdigital apps, La Caixa va explicar l’experiència pilot que ha dut a terme a Sitges, en el marc de la qual s’han facilitat terminals de cobrament als comerços del centre d’aquesta ciutat costanera i telèfons amb el sistema de pagament als clients que hi han participat. Segons l’entitat financera, l’èxit de la prova ha estat total.

Els pagaments amb el mòbil són habituals al Japó, segons va informar Kei Shimada (fundador i director general d’Infinita, empresa de consultoria que busca sinergies de negoci entre el Japó i la resta del món), que va dictar la ponència central (sessió magistral) de l’esdeveniment. I és que ja sabem que allà sempre van un pas pel davant de la resta dels països… o potser som nosaltres que els anem un pas al darrere.

I quan ha de passar aquest adveniment dels pagaments mòbils? Realment fa de mal dir, però serà un procés que començarà a uns dos anys vista i serà més ràpid que l’adopció de la tecnologia de les targes de crèdit. Posem uns cinc anys per a què comenci a ser habitual poder pagar amb el mòbil.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els pagaments per mòbil, una frontera a punt de caure”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio