Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils

Els Smartphones regnen al món dels mòbils

Aquets tipus de mòbils tenen tantes opcions que són els que més agraden
By , on 26 de agost de 2010

El HTC Hero té la possibilitat d'escriure amb teclat qwerty

Es evident que els mòbils tenen una vida relativament curta. No fa gaire temps ningú es podia imaginar que podríem estar a gairebé qualsevol lloc del món i podríem parlar amb un aparell tan petit que gairebé es pot perdre a les butxaques. Però el món va canviant de mica en mica, i la cultura de la telefonia mòbil ja està introduïda en la nostra forma de vida i de comunicar-nos. Només s’ha de fer una petita proba: un dia marxa de casa sense endur-te’l i ja veuràs com al arribar a casa et diran de tot menys maco, escoltaràs frases com que m’havies espantat o que per què tens mòbil si no ho fas servir, etc. Es tracta d’una demostració cabdal de que ja no hi ha possibilitat de fer un pas enrere en la nostra comunicació interpersonal. Ben al contrari, només podem dirigir-nos cap endavant.

Fins i tot, amb les noves possibilitat que aporta Internet s’ha fet una unió que semblava del tot natural. Avui  mirar el correu electrònic des del mòbil és quelcom tan intuïtiu com rentar-se les dents o prendre el cafè. Són, en definitiva, un matrimoni indissoluble. I és clar, les companyies no li han donat la esquena a aquesta realitat sinó ben el contrari, l’han facilitat. Per exemple, Orange cada vegada té més clar que aquest és el camí a seguir i posa a l’abast de tothom mòbils pensats per aquest tipus d’ús. Estem parlant doncs dels imprescindibles Smartphones.

Per si heu estat durant uns anys fora del planeta Terra i heu viatjat a d’altres sistemes solars, us explicaré què són exactament aquest tipus de mòbils. Doncs una definició del tot simple però aclaridora podria ser que es tracta d’un dispositiu electrònic que funciona com un telèfon mòbil però que té algunes característiques similars a les d’un ordinador personal.  Tot i que n’hi ha de molts elements, els principals trets diferenciadors són una bona navegació per internet i tenir un sistema operatiu.


De forma general, dins d’aquest tecnològic món dels Smartphones es podria realitzar tres grups diferents que es classifiquessin per les seves funcionalitats particulars. D’aquesta manera si tens pensat canviar el teu mòbil del pleistocè i començar a viure al món actual on la ciència aplicada està a l’ordre del dia, podràs saber quin és el que més et fa el pes al teu tarannà. Faries bé en creure’m, ja que no tots aquests smartphones són iguals i lo millor és escollir un que cobreixi les teves necessitats personals.

Per una banda, estan els que destaquen per tenir una gran capacitat per les diferents aplicacions multimèdia. Dos dels models que formen part d’aquest tipus són els Motorola Milestone i el HTC Hero. Aquest darrer, per exemple és un exemple perfecte de com els creadors dels telèfons busquen una forma  intuïtiva de navegació dins del menú del mòbil. Ara només amb uns senzills tocs suaus a la pantalla tàctil podràs descobrir les seves grans possibilitats. I lo millor és que a Orange ets pots fer amb el HTC Hero desde 0 €. Per si fos tot això poca cosa, li afegim que el seu dissenys és un dels més originals de tot el mercat de telefonia mòbil.

Si ets més de tenir un mòbil que faci una mica de tot: internet, foto, gps i música. Algunes de les millors opcions són entre d’altres el Nokia N86 o el Nokia 5800. Tot i que el meu predilecte és el Nokia X6 Navy, que també hi destaca per la pantalla tàctil de grans dimensions (3,2 polsades), una gran memòria interna de 16 GB que permet guardar tota la teva música i vídeos més estimats. A més aprofitant que al seu interior hi tè un GPS, Orange està realitzant una promoció que pels que tenen cotxe els hi serà de gran utilitat: un suport original pel vehicle per fer-lo servir de guia.

Per últim, tenim un grup de mòbils per aquells que no poden deixar les lletres de banda i s’estimen sobre tot escriure amb facilitat i rapidesa. Doncs, perquè no aprofitar els BlacksBerry 8520 i 8900. Crec que fins i tot si no t’agraden gaire això d’escriure sms i mms, només per tenir-ne un d’aquest que fan tan de patxoca, començaràs a fer-ho. Sí, es cert que té algunes prestacions menys que els anteriors casos, però personalment són els meus preferits perquè el seu disseny és únic i mostra millor que cap els Smartphones com un híbrid entre mòbil i ordinador.

Realment aquest tipus de mòbils s’ha popularitzat molt i és prou normal de trobar-lo pel carrer. Es tracta d’un tipus de telèfon ideal  pels professionals que han de viatjar molt i necessiten estar connectats amb la seva oficina. Es podria dir sense por a equivocar-nos que es com el germà petit d’un ordinador portàtil, però es clar amb una mida molt més petita. La millor manera de treure tot el profit d’aquest tipus de mòbils és la de personalitzar les aplicacions que més fas servir i d’aquesta manera l’accés és molt més ràpid. Per altra banda, es clar que n’hi ha molts models més que no aquests que he assenyalat abans. Us recomano accedir a la web d’Orange mòbils i comprovar la variada oferta existent.

En definitiva, si estaves acostumat al teu mòbil de tota la vida comença a pensar en totes les possibilitats que t’ofereixen aquest increïbles Smarphones. Fem un petit simulacre de totes les funcions que realitza durant un dia i així ho exemplificarem millor: em desperta la meva cançó preferida. Miro el correu personal per saber si n’hi ha novetats. Mentre em preparo el cafè del matí, miro la meva agenda del dia. Escric a corre-cuita un parell d’e-mails abans de sortir de casa. Amb el sistema operatiu Android (és només un dels possibles) puc comprovar quin dia farà avui per veure si m’enduc un paraigües o no. Gràcies a la pantalla tàctil puc mirar la versió digital del diari sense deixar el maletí al terra. Constato amb el GPS que el carrer que estava buscant està justament en paral·lel al que estic ara. I es clar, realitzo una videotrucada amb la meva xicota per dir-li que dinarem junts. I podria continuar fins la nit, però crec que ja et fas una idea.

Fotografia: Ole Henrik Johansen

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Els Smartphones regnen al món dels mòbils”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio