Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Mòbils, Professional
Tota la industria centrarà la seva atenció sobre la capital catalana durant quatre dies

Es prepara una nova edició del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil a Barcelona

By , on 11 de febrer de 2009
El logo del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil

El logo del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil

El Mobile World Congress torna un any més a la capital catalana, en el que serà la quarta edició consecutiva a les nostres contrades.

Aquest congrés d’abast mundial complementa altres trobades presencials que es duen a terme a cada continent, i aplega gent que ve de tot el món. Per a les grans companyies és una cita obligada i inexcusable, i així hi hem pogut veure llançaments espectaculars i exclusives mundials al llarg de les tres edicions anteriors. I l’edició d’enguany no serà una excepció a despit de la crisi que amenaça amb arrossegar aquest sector industrial amb ella provocant la primera davallada en anys.

Nokia, Motorola, Samsung, LG, RIM (BlackBerry), Palm o Sony Ericsson són només alguns noms de fabricants que ocupen bona part de l’espai de la fira i organitzen els actes més importants. Amb ells, les operadores com la britànica Vodafone, l’espanyola Telefònica, la francesa Orange, l’alemanya T-Mobile o fins i tot la molt més llunyana NTT DoCoMo (Japó) també hi compten amb presència, així com una miríada de petites empreses que ofereixen serveis i productes relacionats.


[ad]

Una vista de l'exposició

Una vista de l'exposició

Curiosament, Apple no hi té presència tot i comptar amb el telèfon mòbil de referència a tot el món, l’iPhone. I Google, tot i ser-hi, ho fa habitualment d’una manera discreta, amb tan sols un petit espai per atendre la premsa. Bé és conegut que ambdues empreses busquen ser diferents i desmarcar-se de la resta, però és una veritable llàstima per als què anem a la fira no poder parlar-ne amb representants ni poder veure’n els productes en plan “oficial“.

Un dels actes que es celebren durant el congrés

Un dels actes que es celebren durant el congrés

Però no només de telèfons viu aquesta trobada; Barcelona es converteix per uns dies en una tumultuosa urbs que allotja una gran quantitat d’executius que busquen divertir-se quan s’acaba la jornada al congrés. Així és com les principals companyies organitzen festes en les discoteques i clubs més coneguts de la ciutat comtal, a les quals hi assisteixen tot sovint estrelles mediàtiques; recordo que el meu primer any al Mobile World Congress (que va ser en la primera edició celebrada a Barcelona i que llavors es deia 3GSM Congress) vaig anar a una festa on hi actuava la Juliette Lewis i entre els convidats s’hi trobava l’actor afroamericà Wesley Snipes, famós per encarnar el semi-vampir Blade en la trilogia homònima.

Una vista de la fira

Una vista de la fira

Què s’hi presentarà enguany? la veritat és que poques coses s’han donat a conèixer, encara que s’especula amb un telèfon amb càmera d’alta qualitat de Samsung (d’entre 8 i 12 megapíxels) o un netbook per part de Nokia.

El que si se sap amb seguretat és que Acer farà una presentació dins del camp de la telefonia mòbil, per a la qual no se n’ha estat en el camp de la despesa: ha llogat la Casa Batlló durant tota una tarda-nit per a la presentació seguida d’un cocktail-sopar. Tot i que no se n’han filtrat detalls, crec que amb tanta pompa i circumstància el què es llençarà serà un smartphone amb interfície multitàctil orientat a l’usuari final, el principal client de la companyia coreana.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Es prepara una nova edició del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil a Barcelona”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio