Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils

Facebook app: com allargar la bateria i millorar el rendiment del teu ‘smartphone’

L’app de Facebook gasta fins al 20% de la teva bateria
By , on 16 de febrer de 2016

fb

Les xarxes socials s’han convertit en un element que està present al nostre dia a dia, en especial, gràcies a l’aparició dels smartphones i les xarxes mòbils d’internet. No obstant això, fa uns dies que els usuaris van comprovar que sense tindre l’aplicació Facebook instal•lat en els dispositius Android, el telèfon anava un 15% més ràpid i es podria arribar a estalviar fins un 20% de l’autonomia de la bateria, un 15% en el sistemes iOS.

El redactor de la publicació The Guardian Samuel Gibbs va fer un experiment en el que comprovava com afecta l’aplicació de Facebook a la bateria d’un telèfon. Amb un sistema Android, i la app de la xarxa social desinstal•lada, el telèfon podria estalviar fins a un 20% de la seva bateria. No només en els terminals del sistema operatiu de Google, també en iOS. Desinstal•lar Facebook en un iPhone comportaria un estalvi d’un 15% de la bateria.

Incrèduls davant de l’experiment de Gibbs, els usuaris de Reddit van comprovar tan sols fa algunes setmanes com variava amb i sense l’aplicació el rendiment dels telèfons. L’anàlisi es va dur a terme amb una eina de ‘benchmark’. El resultat va ser mostrat a través d’un gràfic que corroborava que amb un telèfon Android sense Facebook ni l’aplicació Facebook Messenger aquest funciona un 15% més ràpid que de tindre-hi ambdós apps instal•lades.

Així doncs, l’aplicació de la xarxa social per excel•lència es pot considerar gairebé com un virus que nosaltres mateixos permetem que ens malmeti el nostre smartphone o la tablet, ja que l’app oficial de Facebook ralenteix la velocitat del nostre dispositiu i arriba a acaparar fins al 20% de la seva bateria. L’opció de desinstal•lar Facebook sempre està present, però existeixen altres alternatives que ens permeten consultar els nostres perfils sense haver de patir les desavantatges que suposa tindre l’aplicació descarregada als nostres telèfons.

Facebook Lite

Aquesta aplicació llançada per la pròpia empresa de Mark Zuckerberg té com a finalitat poder funcionar fluidament en telèfons que no poden suportar una grandària d’emmagatzematge tan alt com el qual suposa l’aplicació oficial. Si bé està dirigida per aquells smartphones de menor capacitat o pitjor rendiment, això no impossibilita que instal•lem aquesta versió més simplificada de l’app per guanyar en velocitat i bateria en el nostre telèfon últim model.

L’app ‘Facebook Lite’ ocupa menys espai en el telèfon i també estalvia bateria en el mateix, i permet realizar les mateixes funcions que l’aplicació normal, encara que amb un disseny més obsolet del que ens té acostumada la seva germana. Amb aquesta opció podrem combinar la facilitat de navegar per la xarxa social que ens proporcionen les aplicacions amb la certesa que haurem reduït l’impacte de tindre l’app de Facebook al nostre terminal.
Facebook Web

Una altra opció per poder consultar Facebook sense sofrir els danys col•laterals de l’aplicació és recórrer a la versió web de la mateixa. La xarxa social és compatble amb qualsevol navegador web i es pot veure en sistemes opoeratius de smartphones i tablets. A través de la seva versió web podrem accedir als continguts que podem trobar a la seva versió app encara que no amb la comoditat de navegació que aporta el format pensat per a dispositius mòbils.

Si no som gaire ‘adictes’ a navegar per les xarxes socials o –directament– per Facebook però necessitem poder-hi accedir de tant en tant, pot ser l’opció més encertada per guanyar en bateria i velocitat amb el nostre terminal. També pot ser una opció per a aquells dispositius que s’han quedat una mica endarrerits o manquen de capacitat per tindre instal•lades aplicacions que no siguin d’ús habitual o diari.

Apps per militar l’activitat en segon pla de Facebook

Com hem dit en un principi, es pot mantenir l’aplicació instal•lada en els nostres dispositius Android i recórrer a altres opcions que no engoleixin la bateria com ho fa l’app oficial de Facebook. Hi ha aplicacions que ens permeten limitar l’activitat d’aplicacions en segon pla com la reina de les xarxes socials per frenar així el seu consum de bateria i de recursos del telèfon.

Sobre aquest aspecte, ja hi ha fabricants que inclouen aquestes solucions de sèrie en la seva interfície d’usuari, per a que siguin més accessibles i permetin disposar del màxim rendiment a pesar d’utilizar l’app de Facebook. Actualment, hi ha opcions com Greenify, una app gratuïta que paralitza els processos en segon pla de manera automàtica i permet que l’usuari pugui determinar quines apps entren en mode hivernació per consumir menys. Com Greenify, també Battery Aid, una altra aplicació amb la mateixa fi però amb un procés diferent: desactiva la connexió de dades, el Wi-Fi i el Bluetooth quan aquests no estan en ús i ofereix altres bateries per estalviar.

Imatge: geralt

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Facebook app: com allargar la bateria i millorar el rendiment del teu ‘smartphone’”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio