Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils

Facebook incorpora l’esborrat automàtic en la seva aplicació

La nova característica està en probes en alguns usuaris
By , on 17 de setembre de 2014

facebook

L’aplicació de Facebook per a ‘smartphones’ iPhone ha incorporat la característica de poder enviar missatges que són esborrats al cap d’un temps indicat; imitant el sistema de missatgeria insantània Snapchat que l’empresa de Mark Zuckerberg va intentar comprar sense èxit. Així, des de fa uns dies alguns usuaris de l’aplicació Facebook en iPhone s’han trobat amb la nova característica: els missatges efímers.

L’efímer en les publicacions i comunicacions entre persones sembla estar cridant l’atenció entre els sistemes de comunicació instantània amb ‘Snapchat’ com a principal exponent d’aquesta tendència. Alguna cosa que Zuckerberg va deure agradar fins al punt de tractar de comprar aquesta aplicació, que segueix el seu camí independent i no va acceptar l’oferta del gegant de les xarxes socials. Amb la porta tancada, Facebook va crear ‘Poke’, que no va quallar, i després ‘Slingshot’una aplicació de característiques similars a ‘Snapchat’que només permet un únic visionat dels continguts i obliga a la reciprocitat per poder accedir al que s’ha enviat.

En canvi, la nova característica incorporada per Facebook permet que el contingut publicat a la xarxa a través de la seva aplicació pugui esborrar-se automàticament al cap d’un temps indicat. A l’hora de publicar una nova actualització d’estat o qualsevol altre contingut en el seu mur, l’opció ‘Choose Expiration’permet escollir temps d’expiració o eliminació del missatge. D’aquesta manera poden programar un esborrat automàtic d’aquesta publicació abans fins i tot de fer-ho públic, limitant així el nombre de persones que ho veuran i controlant la seva propagació.

En les captures de pantalla que alguns usuaris de iPhone han publicat després d’adonar-se de la introducció d’aquesta característica és possible veure les diferents opcions que Facebook ofereix. Així, l’usuari pot deixar visible la publicació des d’una hora fins a set dies, passant per altres intervals de temps intermedis. Una vegada que aquest temps passa la publicació s’elimina del seu mur per sempre, encara que pot romandre en els servidors de Facebook fins a 90 dies després de la seva eliminació, però amb la garantia que passat aquest temps desapareixerà de forma efectiva i definitiva.

En qualsevol cas, de moment Facebook es troba temptejant la possibilitat de publicar actualitzacions amb data de caducitat en la seva aplicació de missatgeria, tot i que de moment queda restringit a uns pocs usuaris de iPhone. Aquesta característica ha estat rebuda amb bons ulls en aquells usuaris que vulguincontrolar la visibilitat dels seus estats fins i tot abans de publicar-los. De moment caldrà esperar per veure si Facebook decideix ampliar aquesta característica per a la resta d’aplicacions mòbils quan acabi amb les seves proves.

Imatge: Jason A. Howie

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Facebook incorpora l’esborrat automàtic en la seva aplicació”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio