Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils, Noticies
Empra SyncML, un llenguatge estàndard per a intercanvi de dades entre plataformes

Google estén el seu servei Sync a l’iPhone i dispositius basats en Windows Mobile

By , on 7 de febrer de 2009
muntatge_calendar

Fa uns dies parlàvem del Nokia OVI, un servei de la companyia finlandesa per sincronitzar els seus telèfons i fer còpia de seguretat de les seves dades a Internet, servei que a més és accessible des de qualsevol dispositiu connectat a Internet mitjançant un navegador web. Doncs ara toca parlar de l’equivalent de Google, més flexible perquè no es troba lligat a una marca concreta de telèfons, sinó que està disponible per a diverses marques i models.

Sync permet sincronitzar les dades dels contactes que tenim al Gmail (el servei de correu electrònic gratuït de la companyia del cercador) i de les cites de Calendar (el servei d’agenda), ambdues aplicacions que formen part de la suite en línia de Google. A més, el poden usar aquells internautes que disposin d’un compte gratuït o bé els posseïdors d’un domini on hi hagin instal·lades les Google Apps, que seria l’equivalent a la suite gratuïta però amb més aplicacions i de pagament (és clar).

Com a telèfons, Sync suporta una gran varietat de dispositius, començant pel popular iPhone d’Apple, les molt utilitzades BlackBerry de RIM, smartphones basats en Windows Mobile i telèfons equipats amb Symbian de diverses marques, sobretot Nokia i Sony Ericsson.

Tots aquests telèfons ofereixen suport per a l’estàndard SyncML, que és el que empra Google per a la seva eina de sincronització. SyncML és un estàndard independent de plataforma i reconegut per un ampli ventall de fabricants per a l’intercanvi de dades entre el telèfon i un servidor remot, essent usat bàsicament per a la sincronització de contactes i calendaris.

Per tal d’usar aquest nou servei de Google haurem de configurar adequadament el nostre telèfon. Com que cada terminal és diferent (i més si tenim en compte la varietat de sistemes operatius i les diferents “personalitzacions” que els fabricants fan del programari inclòs), no us puc donar una guia concreta i universal que serveixi per configurar qualsevol telèfon, però si us remeto a la guia que ha publicat Google i que us permetrà en primer lloc saber si el vostre terminal és compatible i, en aquest cas, com configurar-lo.

Si només de llegir això ja esteu temptats de començar a fer servir aquesta nova utilitat que Google posa al nostre abast, tingueu en compte que de moment es troba encara en fase beta, i no us estranyi que segueixi així durant força temps. Amb l’evolució de la web tradicional cap a la Web 2.0 es va posar de moda el concepte de beta continuada, un servei o producte que no es considera mai acabat del tot perquè està millorant de forma continuada. Això té els seus avantatges però també els seus perills, com per exemple que per un malfuncionament ens trobem que hàgim perdut dades.

També heu de tenir en compte que en quant sincronitzeu el telèfon amb les dades de Gmail i Calendar, aquestes tindran preferència, pel què esborraran les existents al telèfon, al menys en el cas de l’iPhone i de terminals basats en Windows Mobile.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Google estén el seu servei Sync a l’iPhone i dispositius basats en Windows Mobile”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio