Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils, Noticies
La mesura no entrarà en vigor fins al 2012

La industria de la telefonia mòbil es posa d’acord per utilitzar un sol carregador universal

By , on 26 de febrer de 2009
La disparitat de carregadors, tot un problema per als usuaris

La disparitat de carregadors, tot un problema per als usuaris

Ja en tinc prou! i això no només ho he dit jo; de ben segur que més d’un de vosaltres que esteu llegint aquestes ratlles s’haurà exclamat en contra de la disparitat de carregadors dels diferents aparells electrònics que ens han empès a què cada cop que comprem un nou aparell, tinguem també un altre carregador per afegir a la nostra col·lecció.

Tot i que és realment impossible fer que tots els fabricants d’electrònica es posin d’acord per fer servir un únic carregador en els seus aparells, al menys la industria de la telefonia sembla que si s’ha posat d’acord per dur a terme aquesta proesa. Molts han intentat trobar una explicació a aquesta disparitat de tecnologies que jo addueixo a purs i simples interessos comercials.

Ha hagut de ser la GSM Association, l’organització que aplega la industria en aquest sector i que organitza el Mobile World Congress entre altres esdeveniments, la què ha liderat un grup de disset dels més importants actors entre fabricants i operadores, entre els quals es compten Nokia, Sony Ericsson, Samsung, Telefónica, Vodafone o Orange a la recerca d’aquest “Sant Greal” per a nosaltres, els soferts usuaris.

Finalment, l’estàndard adoptat serà el carregador mini-USB que ja es troba present en molts dels actuals terminals, encara que només sigui per al traspàs de dades. La fita que s’ha marcat aquest grup de treball és l’1 de gener del 2012 per a què la majoria dels seus telèfons emprin aquest sistema de càrrega. Molt a llarg termini, si, però prou per a què tinguin temps de planificar els dissenys de nous terminals.

És de suposar que la resta de la industria els seguirà, els fabricants que ara no hi són presents, arrossegats per la dinàmica del mateix mercat i per la demanda dels consumidors.

L’adopció d’aquest estàndard, que ja ha rebut el nom d’UCS (Universal Charging Solution, Solució Universal de Càrrega) suposarà també un estalvi mediambiental, doncs es calcula que redundarà en l’estalvi de 51.000 tones de carregadors duplicats i en optimitzar l’energia necessària, també s’estalviarà a nivell global en la producció d’electricitat.

La veritat és que no puc entendre com fins ara la industria no s’ha pogut posar d’acord per estandarditzar aquest tema, doncs és un dels que més se’n queixen els usuaris i ja no només pel que fa a la telefonia mòbil, sinó a l’electrònica en general. Servirà això d’exemple a altres segments com els reproductors de MP3? Sincerament, sóc pessimista, però tot s’haurà de veure…

Comment | Trackbacks Closed.

2 Comments en “La industria de la telefonia mòbil es posa d’acord per utilitzar un sol carregador universal”

1

en fi, no es que em sembli malament pero no es, ni de bon troç, una millora pensada per als usuaris, ni per al medi ambient tan sols, es un recurs, que evidenment per això s’han posat d’acord, per estalviarse el cost dels carregadors, a partir de la implantació del carregador universal, els mobils seguiran valent el mateix, pero el carregador, si no en tens, l’hauràs de comprar a part, que aixó de retruc beneficii a l’usuari i al medi ambient és purament conseqüencia i màrqueting, si volguessin realment aixó, amb les millores tecnologiques farien mobils que duressin més i fossin més barats, pero la innovació només s’aplica pera que ells tinguin més marge de benefici

2

Hola Víctor,

és cert que el que cal per a un futur és una tecnologia on els mòbils no necessitin carregador, o com a mínim es carreguin per usb com ja ho fan molts aparells comels MP3. De totes maneres, no veig malament que tinguem un carregador universal. Quantes vegades no has pogut carregar el teu telèfon perquè era Samsung i tothom tenia carregador Nokia? Esperem a veure què ens porta el futur…

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2019, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio