Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Cibersocietat, Mòbils
Al llançament d'un nou terminal de grans prestacions li segueix la còpia barata manufacturada a l'orient

L’art està en la còpia (de mòbils)

Aquestes còpies es poden adquirir a Internet per una fracció del que costa el telèfon imitat
By , on 8 de octubre de 2010

Un nou iPhone 4? no, una còpia barata. Foto:

Un iPhone que, en realitat, no és un iPhone. Un N900 que només ho sembla. Una BlackBerry… o no és una BlackBerry? Si, les imitacions ja fa temps que han arribat també al món de la telefonia mòbil.

Jo ja n’havia vistes moltes d’imitacions, però de roba. Samarretes de “marca no t’hi fixis” que s’assemblaven molt a algun disseny d’una marca coneguda, sabatilles esportives que imitaven aquelles que duien els meus ídols juvenils però que costaven molt menys que les de la mateixa marca que ells calçaven i, ja de més gran, venedors que al carrer ofereixen bosses de marques com Louis Vuitton per una fracció del preu que costen a una botiga… però, són les de debò? Naturalment que no, però si no ens hi fixem amb detall, bé ho semblen.

Les imitacions de telèfons mòbils també busquen semblar aquells terminals d’èxit en el mercat dels països amb més alt poder adquisitiu (llegeixi’s Amèrica del Nord i Unió Europea) però es queden en això, en una aparença externa més o menys semblant. La funcionalitat, en molts casos, no s’acosta ni de bon tros a la que ofereixen els originals, ja que aquestes còpies es basen en Java ME (que no accepta apps), Windows CE o una versió antiga d’Android com a molt.

Pel que fa a la qualitat del maquinari, aquesta és una fracció que la del fabricant original; un amic meu va cometre l’error de comprar-ne un (imitació de BlackBerry) i no li va durar ni un any.

Això si, el seu reclam publicitari -a banda del preu- és, precisament, el maquinari, encara que no per la seva qualitat, si no pel que permet fer: targes SIM dobles (amb el que podem tenir dos números diferents en el mateix aparell, com per exemple el personal i el de la feina) i sintonitzador de televisió. Aquest darrer no deixa de ser el de la televisió analògica “de tota la vida”, és a dir, el que teníem abans de la TDT, i per tant, no ens serà útil aquí on ja hem fet l’apagada analògica.

Valen la pena aquests aparells? Després de sospesar la possibilitat de comprar-ne un, us dic que no. Val més buscar el telèfon dels nostres somnis subvencionat per operadora que segons el que truquem ens sortirà tan bé de preu com un d’aquests lliures (això si, a base de “casar-nos” amb l’operadora per un any i mig) i ens estalviarem merders, maldecaps i lluir un producte que si bé externament pot semblar l’original, està a anys llum d’ell en quant a funcionalitat.

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “L’art està en la còpia (de mòbils)”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio