Informatica.CAT
Informatica.cat es un bloc sobre informàtica on es tracta temes d'interès... 
Mòbils

Mala setmana per Apple

By , on 18 de gener de 2013
Apple

La poma d'Apple

Mala situació a la borsa per a Apple. Des de setembre, el preu dels seus productes tecnològics han perdut un 26% i les seves accions ronden els 500 dòlars (374€), cosa que suposa una reducció important des dels 700 dòlars (524€) que costaven a l’estiu del 2012. Realment, pels consumidors, costa d’entendre aquesta situació, perquè veuen com l’imperi d’Apple s’estén ferotgement pel món (properament s’obrirà una nova botiga de la marca a la Puerta del Sol de Madrid).

Però la setmana passada, els diaris The Wall Street Journal i Nikkei van publicar una noticia en la qual informaven que les vendes del nou iPhone 5 són inferiors a les previstes. Segons sembla, el nou telèfon no està rebent els resultats que s’esperaven. Per argumentar-ho, s’ha descobert que Apple ha reduït d’una forma molt nombrosa la compra de pantalles de cristall líquid, que s’utilitza pel nou iPhone 5, als seus proveïdors Display i Sharp. Però no només amb aquest material, sinó amb altres components que formen l’smartphone. És a dir, el ritme de producció s’ha vist reduït pràcticament a la meitat, segurament perquè no hi ha tanta demanda.

Aquesta noticia ha afectat a les accions en borsa d’Apple, com també els rumors sobre els projectes de l’empresa en crear un iPhone low cost. Molts mitjans de comunicació van fer ressò d’aquesta notícia, que deia que Apple crearia un mòbil d’enttre 99 i 149 dòlars (entre 74 i 111€) per als mercats emergents com Xina o India. Finalment, el responsable de márketing de l’empresa, Phil Schiller, va haver d’admetre públicament que el rumor era fals i que no hi ha cap previsió de crear aquest tipus de tecnologia.

Però, realment, hi ha molta confusió pel què fa a aquest tema. L’ex-president executiu d’Apple, John Sculley, va explicar recentment que la seva companyia hauria de plantejar-se adaptar-se als mercats emergents i crear uns smartphones més econòmics. Probablement, aquest tipus de comentaris o opinions, siguin deguts al descens de vendes de l’iPhone 5, intentant trobar una solució alternativa a aquesta situació. La insuficient demanda d’iPhone 5 ha provocat pèrdues per l’empresa i també una gran pèrdua de la confiança a la borsa, de manera que és lògic que es comencin a pensar idees i noves estratègies per competir en el mercat de la telefonia intel•ligent.

Malgrat això, la situació econòmica d’Apple no és pas negativa. De fet, continua amb el seu procés d’expansió i aquesta mala època pot ser, senzillament, puntual. Segons sembla ser, tal i com ha informat el diari DEIA, el proper destí de l’empresa de la poma és Bilbao. Està buscant un local cèntric on ubicar-se, prop del Museu Guggenheim, cosa que han celebrat els veïns aficionats a la marca.

Foto de Aditza121 a Flickr

Comment | Trackbacks Closed.

Comments of “Mala setmana per Apple”

While there have been no comments.

Leave a comment

 

 

 


 

Sections

© Copyright 2018, Blogestudio. Red de blogs, SEO and Webs 2.0

Powered by WordPress

Creative Commons - Some Rights Reserved
 
Un proyecto realizado por Blogestudio